Marvel Sinematik Evren’e Katılacak Yeni Kahraman Belli Oldu: Nova

25.03.2022 17:27
Marvel Sinematik Evren’e Katılacak Yeni Kahraman Belli Oldu: Nova

Moon Knight” dizisinin yazarı Sabir Pirzada, Marvel Stüdyoları ile bir Nova projesi geliştiriyor.

“Moon Knight” dizisinin yazarlarından biri olan Sabir Pirzada, Marvel Stüdyoları için bir Nova projesi üzerinde çalışıyor. Marvel Sinematik Evren’in 4. Fazı, birbirine bağlı devasa evrenleri genişlettikleri için git gide daha ilginç bir hal aldı. Ek bir platform olarak Disney+ ile Marvel Stüdyoları, yıllardır seride yer alan ancak ana karakter olmayan kahramanlar için birden fazla solo proje geliştirebildi. Ayrıca Kate Bishop, Moon Knight, Ms. Marvel ve daha pek çok kahramandan yeni karakterlerin Marvel Sinematik Evren’ girişini sağladı. 

Hayranların yıllardır Marvel Sinematik Evren’in parçası olmasını talep ettiği  kahramanlarından biri de Richard Rider, yani Nova. “Galaksinin Koruyucuları” serisi aracılığıyla Marvel, yıllar içinde meşhur Nova Corps'u kurdu. Ancak, çoğu hayranın Nova başlığıyla ilişkilendirdiği karakter hiçbir yerde göremedik. Richard'ın bulunmamasına rağmen, Marvel Stüdyoları başkanı Kevin Feige geçmiş röportajlarda, Nova'nın kesinlikle bir noktada evrene dahil etmek isteyecekleri bir karakter olduğunu belirtmişti. 

Uzun bir bekleyişin ardından Marvel sonunda Richard'ı sayfalardan ekrana getirmeye hazırlanıyor gibi görünüyor. “Moon Knight” dizisinin baş yazarlarından Pirzada'nın, Marvel Stüdyoları için bir solo Nova projesi geliştirdiğini ve Feige'in baş yapımcı olarak ekipte yer aldığı açıklandı. Bu noktada net olmayan şey, bunun bir film mi yoksa başka bir Disney+ orijinal dizisi mi olacağı.

Nova bir Disney+ dizisi olabilir!

Konuyla ilgili bir açıklama olmasa da, Pirzada'nın Nova projesinin Marvel Sinematik Evren’in 5. Fazının bir parçası olacağı tahmin ediliyor. 4. Fazın halihazırda gelecek birkaç film ve diziyle dolu olduğu göz önüne alındığında, bu şaşırtıcı olmaz. Fakat, Marvel’ın yayınlanan gelecek projeler listesinde adı belirlenmemiş bir uzay dizisi de görünüyor. Belki bu dizi Nova projesidir.

Nova, Disney+ için hazırlanacaksa, bu, Marvel’ın uzayda geçen ilk dizi projesi olacak. Star Wars dizilerinin Disney için muazzam başarısı göz önüne alındığında, Marvel Stüdyoları'nın da bu yola girmesi beklenebilir. Ancak daha büyük soru, hayranların Richard'la solo bir Nova yapımından önce farklı bir Marvel projesinde tanışıp tanışmayacakları. James Gunn'ın “Galaksinin Koruyucuları 3” filmi uzay temalı seriyi tamamlayacak. Belki Richard, Marvel Sinematik Evren’de ilk çıkışını bir kapanış jeneriği sonrası sahnesiyle yapacak veya filmde küçük bir rol oynayacak. Nova'nın akibetini zaman gösterecek olsa da, Richard'ın nihayet evrene giriş yolunda olduğunu bilmek heyecan verici.