Disney Plus’ın Türkiye’ye Geliş Tarihi ve Fiyatı Netleşti!

29.03.2022 10:53
Disney Plus’ın Türkiye’ye Geliş Tarihi ve Fiyatı Netleşti!

Bir süredir ülkemize gelmesi heyecanla beklenen Disney Plus 14 Haziran’da yayında!

The Walt Disney Company’ye ait dijital yayın platformu Disney Plus’ın Türkiye’ye geliş tarihi sonunda belli oldu. Platform ülkemizdeki yayın hayatına 14 Haziran 2022 tarihi itibariyle başlayacak. Geçtiğimiz aylarda Disney Plus, ülkemizde hizmet sunabilmesi için gerekli olan yayın lisansını Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan 10 yıl süreyle almıştı.

Disney Plus Türkiye fiyatlandırması

Disney Plus’ın Türkiye fiyatı ise aylık 34,99 TL, yıllık 349,90 TL olarak açıklandı. 

Disney Plus, kullanıcılara tek fiyat üzerinden aynı anda dört adede kadar izleme, on cihaza kadar sınırsız indirme şansı veriyor.

Ayrıca Disney Plus, ortak hesap kullanım imkanı da sağlıyor. Kullanıcılar, tek bir hesapta yedi taneye kadar farklı profil oluşturulabilecek. Bu şekilde Netflix de olduğu gibi, hesabı ortak kullanan herkes birbirinden bağımsız bir şekilde platformdaki içerikleri izleyebilecek. Ebeveynler içinse Çocuk Profilleri açma imkanıyla belirli yaşlara özel içerikler sunacak.

İçeriklerinin daha kaliteli görüntü sağlayan IMAX teknolojisiyle izlenebilmesi de platform hizmetleri arasında.

Disney Plus’ın bünyesinde Marvel ve Yıldız Savaşları evrenine ait tüm yapımlar mevcut. Ayrıca ülkemizde uzun zamandır yayın yapan Disney Channel içerikleri de Disney Plus platformuna devredildi ve kanalın kapanacağı açıklandı. Bunların yanı sıra Disney Plus pek çok orijinal yerli yapım projesi üstünde de çalışıyor.