Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (01 Nisan 2022)

01.04.2022 10:41
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (01 Nisan 2022)

Bu hafta 7’si yerli 9 film vizyona giriyor. Aralarında Jared Leto’nun başrolde olduğu “Morbius” ve pek çok festivalden ödülle dönen “Anadolu Leoparı” da var.

 

Morbius

Süre: 104 dk

Yönetmen: Daniel Espinosa

Oyuncular: Jared Leto, Adria Arjona, Jared Harris

Filmde Marvel Evreni'nin sevilen kötülerinden Morbius'un hikayesine ortak oluyoruz. Biyokimyacı Dr. Michael Morbius (Jared Leto), pençesine düştüğü nadir görülen bir kan hastalığını iyileştirmeye çalışır, ancak istemeden bunun yerine kendisine bir tür vampirizm bulaştırır. Girişimi ilk başta başarılı sonuçlanmış gibi dursa da, zamanla içindeki karanlık da orataya çıkar. İyilik kötülüğü yenecek mi, yoksa Morbius'un korkunç dürtüleri galip mi gelcek?

 

Anadolu Leoparı

Süre: 113 dk

Yönetmen: Emre Kayiş

Oyuncular: Uğur Polat, Hatice Arslan, Ege Aydan

Yıllardır hayvanat bahçesinde müdürlük yapan Fikret (Uğur Polat), Türkiye'de özelleştirmelerden rahatsız olmaktadır ve hayvanat bahçesinin kapanma durumuyla karşı karşıyadır. Planlanan, hayvanat bahçesinin kapatmak, Araplara satılıp yerine eğlence parkı yapılmasıdır. Tüm bu planların önündeki engel ise koruma altında olan yaşlı bir Anadolu leoparıdır. Hayvanat bahçesinin kapanabilmesi için leoparın başka bir hayvanat bahçesine taşınması gerekmektedir. Fikret ve onun içine kapanık yardımcısı bu değişimin karşısında dururlar.

 

Osman Sekiz

Süre: 114 dk

Yönetmen: Ezel Akay

Oyuncular: Ezel Akay, Tim Seyfi, Begüm Birgören

Agorafobi ve panik bozukluğu nedeniyle şehirden uzak eski bir konak olan evinden çıkamayan, insanlarla tanışmakta güçlük çeken ve sosyal ortamlara giremeyen Osman (Tim Seyfi), daha huzurlu bir yaşam için buradan taşınmaya karar verir. Amacına ulaşmak için uzun süredir oda arkadaşı olduğu beş sevimli canavarla ve hastalığıyla savaşmak zorunda kalacaktır. Bu noktada hayatına giren Nazlı ve Emlakçı Turan hayatını alt üst edeceklerdir. 

 

Doru: Macera Ormanı

Süre: 71 dk

Yönetmen: Arkın Aktaç

Seslendirenler: Dilek Gürel, Özgür Varul, Erhan Türkmen

Alaca, ormanda kamp yapmakta olan bir hayvan sirki tarafından kaçırılır. Sirkin sahibi Kinyas, onun para kazanmayı planlamaktadır. Doru ve diğer sürü üyeleri, Alaca’yı o sirkten bir an önce kurtarmak için plan yapmaya koyulurlar. Fakat bu iş hiç de kolay olmayacaktır. Yine de Doru ve Karatay, Kinyas’ı sirkte çalışmak istediklerine inandırıp, Alaca’nın yanına sızarlar. Ertesi gün gerçekten sirkten kaçmayı başarırlar. Fakat kaçtıkları at arabasının içinde onları bekleyen bir sürpriz vardır. Bu sürpriz; bebek maymun Şöbi’dir. Doru, Karatay, Yaman ve Muhtar, ormandaki tüm tehlikelere rağmen, küçük maymunu annesine kavuşturmaya kararlıdırlar. Kinyas'ın peşlerinde olduğundansa habersizdirler.

 

Yangın Gecesi (Noche de fuego)

Süre: 110 dk

Yönetmen: Tatiana Huezo

Oyuncular: Mayra Batalla, Eileen Yanez, Memo Villegas

Mısır ve haşhaşların yetiştiği bir dağ kasabasında, kızlar erkeksi saç kesimi yapıp kaçırılma tehdidinden kaçmak için yeraltında saklanacak yerlerde vakit geçirirler. Ana ve en iyi iki arkadaşı birlikte büyürler. Şiddetin damgasını vurduğu kırsal bir kasabada kadın olmanın ne demek olduğunu keşfederler. Anneleri onları ölümden, onları köle veya hayalete çevirenlerden kaçmak için eğitir. Kendi aşılmaz evrenlerini yaratırlar ama bir gün kızlardan biri saklandığı yere zamanında varamaz.

 

Halil

Süre: 115 dk

Yönetmen: Mehmet Elçi

Oyuncular: Fethi Çağan Mertsöz, Yılmaz Yöndem, Fahri Doymaz

Film, psikolojik sorunları olan genç bir adamın hayatına odaklanıyor. Travma sonrası stres bozukluğu ile mücadele eden genç adam, bu durumdan kurtulabilmek umuduyla "Haliller Grubu" adı verilen gizemli bir topluluğa katılır. Bu oluşumda "Halil" olabilmek için devlet ile bağlantıları olan görevler üstlenir.

 

Ya Ben Ölürsem

Süre: 150 dk

Yönetmen: Ahmet Akıncı

Oyuncular: Müfit Can Saçıntı, Reha Özcan, Cenan Çamyurdu

Bir polis memuru olan Yılmaz'ın eşi hamiledir. Doğum sonrası çocuklarının diğer çocuklardan farklı bir biçimde davrandığını fark ederler. Çocuk sürekli zeka küpüyle oynar ve üç yaşına kadar konuşmaz. Çok geçmeden aile otizm ile başa çıkmaları gerektiğini fark edecektir.

 

İblis: Karanlığın Sahibi

Süre: 82 dk

Yönetmen:Berk Aygül

Oyuncular: Fatih Paşalı, Öykü Bozkurt, Sebahat Adalar, Galip Akın

Bulunan define ile birlikte iblis soyundan gelen bu cin Levent'in oğlu Mustafaya musallat olur. Levent, oğlunu bu durumdan kurtarmak için yollar arar ve bir hocanın tavsiyesi üzerine Aysel ile tanışır. Aysel, Levent'i bu işten kurtarabilecek tek kişidir. Ancak bu işi gerçekleştirebilmeleri için musallat olan cini hapsedebilecekleri bir beden gerekmektedir. Levent, oğluna bakıcılık yapan Ali'yi gözüne kestirir ve bunun üzerine planlar yapmaya başlar.

 

No: 26 Ölüm Çığlığı

Süre: 94 dk

Yönetmen: Batuhan Çelik

Oyuncular: Hande Öğüt, Barış Baktaş, Lola Polat

Film, dedelerinden kalma yazlıkta olan kız kardeşine ulaşamayınca onun yanına gitmeye karar veren Selin ile sevgilisi Barış'ın yaşadıklarına odaklanıyor.

Oldukça yoğun bir hayatı olan olan Selin, rahmetli dedelerinden kalma yazlık evine giden kız kardeşinden haber alamaz. Defalarca aramasına rağmen kız kardeşi Ada’ya ulaşamaz. Telefonları cevapsız kalınca işi gücü bırakıp kasabaya gitme karar verir. Selin’i yalnız bırakmak istemeyen sevgilisi Barış da onunla birlikte yola çıkar. Yıllardır uğramadıkları bu evde yatan sırlar, yavaş yavaş ortaya çıkacaktır.