Alexander Skarsgård, “Seksi Adam” Olmanın İşlerini Zorlaştırdığını Söyledi!

05.04.2022 10:32
Alexander Skarsgård, “Seksi Adam” Olmanın İşlerini Zorlaştırdığını Söyledi!

Alexander Skarsgård, "seksi adam" olarak görülmenin kariyerinin başlarında istediği işleri almasını zorlaştırdığını söyledi.

Alexander Skarsgård için Hollywood'un en seksi aktörlerinden biri olmak her zaman bir lütuf değilmiş. Emmy Ödüllü oyuncu, kariyerinin başlarında fiziksel görünüşüne çok odaklanıldığını bunun da ona gelen rolleri olumsuz etkilediğini söyledi. 

Skarsgård, "Rol alamamamın nedeni bu muydu gerçekten bilmiyorum," dedi. “İsveç'ten başlayarak, uzun ve sarışın olmakla ilgili şeyler vardı. Ama buradaki çoğu insan uzun boylu ve sarışın. Yine de, ilk işimden sonra aptal bir 'seksi çekici' adamdım ve sonra insanlar beni ciddiye almadılar."

Skarsgård, "Derinliğe sahip karakterler istiyorsanız, fakat 'gömleğini çıkaran bir adam' olarak etiketlendiyseniz, bu teklifleri almıyorsunuz."

Skarsgård, on yıldan fazla bir süredir İsveç filmlerinde ve Ben Stiller'ın 2001 yapımı komedisi “Zoolander” gibi Hollywood yapımlarında rol almasına rağmen, büyük ölçüde HBO'nun vampir draması “True Blood”daki rolüyle tanındı. Oyuncu, 76 bölüm boyunca oynadığı bir karakter olan vampir Eric Northman olarak genellikle üstsüzdü.

Skarsgård, Robert Eggers'ın 10. yüzyıl destanı “Kuzeyli” filminde de Viking prensi rolüyle ekranlarda yine üstsüz olacak. Eggers bu yılın başlarında, "Alex'in bu role koyduğu disiplin miktarı inanılmaz. Vücudunu 'Tarzan'da olduğundan daha çılgınca dönüştürdü.”

“Kuzeyli”de rol arkadaşı Ralph Ineson geçen yıl Skarsgård hakkında şunları söyledi: “Bu rol için kendini bir tür canavar gibi gösterdi, özveri inanılmaz… gömleğini çıkardı ve 'Aman Tanrım, bu gerçek olamaz' diyorsunuz. Bir vücut geliştirmeci gibi değil, bu tam anlamıyla ciddi bir aktör gibi!"

 Skarsgård’a Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy gibi isimlerin eşlik ettiği Kuzeyli filmi 22 Nisan’da sinemalarda olacak.