Disney Plus’ın “Percy Jackson” Dizisi Başrolünü Buldu!

12.04.2022 10:53
Disney Plus’ın “Percy Jackson” Dizisi Başrolünü Buldu!

Disney Plus’ın “Percy Jackson and the Olympians” dizisinde Percy Jackson’a Walker Scobell hayat verecek!

Disney, merakla beklenen “Percy Jackson and the Olympians” serisinin başrolünü açıkladı. Netflix'in “The Adam Project” filminde Ryan Reynolds’ın küçüklüğünü canlandıran Walker Scobell, dizide 12 yaşındaki yarı tanrı Percy Jackson’ı oynayacak. Yazar Rick Riordan, web sitesindeki bir blog yazısı ile haberi duyurdu.

Riordan, "Yükselen bir yıldız olmasının yanı sıra Walker, 'The Trials of Apollo'dan çıkan her şeyi okuyarak kitapların da süper bir hayranı” dedi.

Karakter daha önce film uyarlamasında Logan Lerman tarafından canlandırılmıştı. Fakat filmler ("Percy Jackson & Olimposlular Şimşek Hırsızı" ve "Percy Jackson: Canavarlar Denizi") hayranlar için hayal kırıklığı olmuştu. Kitaplarda Percy 12 yaşında ve seri onu büyürken takip ediyor. Film uyarlamasında ise karakter 16 yaşına kadar büyütülmüştü. Yazar Riordan, özellikle karakterlerin yaşı konusunda, filmle ilgili şikayetlerini sıkça dile getirmişti.

Çok satan kitap serisi, tüm Yunan mitlerinin doğru olduğu bir dünyada geçiyor ve hepsi de Melez Kampı adlı bir yaz kampına katılan Yunan tanrı ve tanrıçalarının yarı tanrı çocuklarına odaklanıyor. İlk seri Percy ve arkadaşları Annabeth ve Grover'ı merkezine alıyor. İkinci seri ise, Roma mitolojisinin unsurlarını dünyaya harmanladı ve birkaç yan seri Mısır ve İskandinav mitolojilerini kaynak aldı. Ayrıca, “Trials of Apollo” adlı Percy Jackson'ın ana kitaplarına ek bir devamı serisi daha var.

Film uyarlamasının aksine Riordan, Disney Plus uyarlamasıyla yoğun bir şekilde ilgilenecek. Riodan, pilot bölümü Jon Steinberg ile birlikte yazıyor ve James Bobin yönetmen koltuğunda oturuyor. Çekimler bu yaz Vancouver'da başlayacak.