“Aladdin” Filminin İkonik Seslerinden, Komedyen Gilbert Gottfried Hayatını Kaybetti

13.04.2022 10:44
“Aladdin” Filminin İkonik Seslerinden, Komedyen Gilbert Gottfried Hayatını Kaybetti

"Aladdin" filminde papağan Iago'nun sesi olarak ikonlaşan ünlü komedyen Gilbert Gottfried hayatını kaybetti.

Televizyon ve sinemada unutulmaz bir seslendirme sanatçısı olan sevilen komedyen Gilbert Gottfried 67 yaşında hayatını kaybetti. Gottfried, uzun zamandır hastalıkla mücadele ediyordu. 

Haber ilk olarak Twitter üzerinden komedyen Jason Alexander tarafından paylaşıldı: "Gilbert Gottfried, kahkahaların kolay gelmediği zamanlarda beni güldürdü. Ne büyük hediye! Onu pek tanımıyordum ama benimle paylaştıklarını seviyordum. Ailesine başsağlığı dileklerimi sunuyorum.”

Gottfried'in ailesi de sosyal medyadan bir mesaj paylaştı ve ölümünü doğruladı. Gottfried ailesinden gelen mesaj, "Sevgili Gilbert Gottfried'in uzun bir hastalık sürecinden sonra vefat ettiğini duyurmaktan dolayı üzgünüz" dedi. “Komedideki en ikonik ses olmanın yanı sıra, Gilbert harika bir koca, erkek kardeş, arkadaş ve babaydı. Bugün hepimiz için üzücü bir gün olsa da, lütfen Gilbert'in onuruna mümkün olduğunca yüksek sesle gülmeye devam edin."

Gottfried'in çok sevilen film ve televizyon rolleri arasında 1992'de Disney'in animasyon filmi “Aladdin”de papağan Iago'yu seslendirmek var. Ayrıca 1994'ten 1995'e kadar devam eden Disney animasyon dizisinde Iago'yu seslendirmeye devam etti. Gottfried'in ilk büyük çıkışları arasında 1980'den 1981'e kadar 12 bölüm yer aldığı "Saturday Night Live" da vardı.

2000'den 2011'e kadar, sigorta şirketi “Aflac” için Aflac ördeğinin sesiydi. 2014'ten bu yana da, yaptığı “Gilbert Gottfried'in İnanılmaz Devasa Podcast'i”ni yapıyordu.

2017 yılında Neil Berkeley, sanatçının hayatı ve çalışmaları hakkında “Gilbert” belgeselini yönetti.