“Spider-Man: Across The Spider Verse” Filmlerinin Vizyon Tarihleri Ertelendi!

21.04.2022 10:48
“Spider-Man: Across The Spider Verse” Filmlerinin Vizyon Tarihleri Ertelendi!

Merakla beklenen animasyon filmi “Spider-Man: Across the Spider-Verse,” bu yılın Ekim ayından Haziran 2023'e ertelendi.

Sony, merakla beklenen animasyon filmi “Spider-Man: Across The Spider-Verse”in vizyon tarihinin bu yıldan Haziran 2023'e ertelendiğini duyurdu. “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”ta üç Peter Parker’ı bir araya getirmeden önce, Sony, izleyicileri büyüleyen renkli bir animasyon ile çoklu evrenler konseptini sinemaya taşımıştı. “Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde” 2018'in sonlarında çıkış yaptı ve dünya çapında 375,5 milyon dolar hasılat elde ederken kritik bir başarı elde etti. İlki daha piyasaya çıkmadan önce devam filmi yapılacağı belliydi.

Bu devam filmi, “Spider-Man: Across the Spider-Verse Part I” (Bölüm 1), bir kez daha Miles Morales'in (Shameik Moore) çok yönlü maceralarını takip edecek. Oscar Isaac, Hailee Steinfeld ve Jake Johnson ilk filmdeki rollerini yeniden canlandırmaya hazırlanırken, Issa Rae oyuncu kadrosuna Spider-Woman olarak katılıyor. “Across the Spider-Verse” için 2020'de çalışmalara başlandı ve Nisan 2022'de vizhyona girmesi planlandı; daha sonra bu yılın Ekim ayında kaydırıldı. Ancak, şimdi filmi bu yıl içinde bile izleyemeyeceğiz.

Sony, “Spider-Man: Across the Spider-Verse Part 1” filmin 2 Haziran 2023'te yayınlanacağını duyurdu. Daha sonra, zaten yeşil ışıklı devam filmi “Across the Spider-Verse Part II” (Bölüm 2) 29 Mart 2024'te sinemalarda olacak. 

Sony'nin neden “Spider-Man: Across the Spider-Verse Part I”i ertelemeyi seçtiği tam olarak belli değil, ancak bunun yapım süreci ile ilgili olması muhtemel. Sürecin iki yıldır devam etmesine rağmen, ilk film çok karmaşık bir stil kullandı ve çalışması zaman aldı. Yeni film de, her bir evren için farklı bir stil kullanarak genişliyor. Durum böyle olunca Sony’nin yönetmen Joaquim Dos Santos ve Justin K. Thompson'dan oluşan yaratıcı ekibe filmi mükemmel hale getirmeleri için daha çok zaman tanıması çok olası. Aynı zamanda, stüdyo birkaç yeni proje için vizyon tarihi açıkladı, bu yüzden belki de “Spider-Man: Across the Spider-Verse Part I” takvim uyuşmazlıklarına yenik düştü. 

Neden olduğuna bakılmaksızın, film için bu oldukça büyük bir gecikme. Filmin orijinal çıkış tarihi korunsaydı, izleyiciler bu noktada Miles'ın en son sinema macerasının keyfini çoktan çıkarmış olacaktı. Fakat, Miles, ikinci sinema gezisi için en iyisini hak ediyor ve ekstra 8 ay ona bunu verebilir.