Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (22 Nisan 2022)

22.04.2022 10:31
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (22 Nisan 2022)

Bu hafta 4'ü yerli 9 film vizyona giriyor!

Aralarında, Robert Eggers'ın çok beklenen Viking destanı "Kuzeyli" ve İstanbul Fistivali'nin gözde yapımlarından "Kerr" de var. 

 

Kuzeyli (The Northman)

Süre: 137 dk

Yönetmen: Robert Eggers

Oyuncular:  Alexander SkarsgårdNicole KidmanAnya Taylor-Joy

Genç Prens Amleth, amcası babasını acımasızca öldürüp annesini kaçırdığında yetişkin bir erkek olmanın eşiğindedir. Ada krallığından kayıkla kaçarken büyük bir intikam yemini eder. Yirmi yıl sonra Amleth, Slav köylerine akınlar yapan bir Viking savaşçısıdır. Bir kahin tarafından kendisine babasının intikamını almak, annesini kurtarmak ve amcasını öldürmek için ettiği yemini hatırlatılır. Bir köle gemisinde İzlanda’ya giden Amleth, köle bir Slav kadın olan Olga’nın yardımıyla amcasının çiftliğine sızar ve yeminini yerine getirmek üzere harekete geçer.

Son yılların en dikkat çeken sinemacılarından olan Robert Eggers (The Witch, The Lighthouse) bu sefer sürükleyici bir Viking destanı ile geliyor. Filmin güçlü kadrosunda Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Willem Dafoe ve Björk gibi isimler yer alıyor.

Filmle ilgili ilginç detayları derlediğimiz "'Kuzeyli' Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Detay!" listemize de buradan ulaşabilirsiniz. 

 

Kerr

Süre: 100 dk

Yönetmen: Tayfun Pirselimoğlu

Oyuncular: Erdem Şenocak, Jale Arıkan, Rıza Akın

Genç bir adam olan Can, babasının cenezesi için geldiği kasabada kendisini beklenmedik olayların içerisinde bulur. Bir cinayete tanık olan Can, kendsine aldırmadan sakince olay yerinden ayrılan katil ile ilgili bildiklerini polislere anlatır. İfade verdikten sonra polisler Can'ın kasabadan ayrılmasına izin vermez.

 

Cesur İtfayeci (Corazón De Fuego)

Süre: 92 dk

Yönetmen: Laurent Zeitoun, Theodore Ty

Seslendirenler: Olivia Cooke, William Shatner, Kenneth Branagh

Animasyon film "Cesur İtfaiyeci", babası gibi bir itfaiyeci olmayı hayal eden Georgia'nın bu hayallerinin peşinden koşuşuna odaklanıyor.

Çocukluğundan beri babası gibi itfaiyeci olmak isteyen Georgia, 16 yaşına geldiğinde itfaiye ekibine katılabilmek için türlü yollar dener. Bir yandan çocukluk hayalini gerçekleştirmek için komik olaylar yaşarken, cesareti ve yakın dostları sayesinde New York'u birçok tehlikeden kurtarmayı deneyecektir.

 

Cehennem Öfkesi: Ave Marie (Hell Hath No Fury)

Süre: 94 dk

Yönetmen: Jesse V. Johnson

Oyuncular: Nina Bergman, Daniel Bernhardt, Timothy V. Murphy

Vatandaşları tarafından hain olarak damgalanan Fransız uyruklu Marie DuJardin, Amerikan askerleri tarafından bir şartla kurtarılır; Marie'nin hayatta kalabilmesi için onları bir altın zulasına götürmesi gerekir.

 

Gün Batımı (Sundown)

Süre: 82 dk

Yönetmen: Michel Franco

Oyuncular: Tim Roth, Charlotte Gainsbourg, Iazua Larios

"Gün Batımı", Acapulco güneşinin altındaki bir tatilin şiddetli bir trajediyle yarıda kesilmesini konu ediniyor.

 

Nuh'un Gemisi Cudi'de 2

Süre: 121 dk

Yönetmen: Gürsel Ateş

Oyuncular: Metin Yıldız, Bülent Durgun, Charles Carroll

Film, bir yandan Şırnak'taki belediye seçimleri etrafında gelişen olayları anlatırken diğer yandan iki aşığın kavuşma çabasını anlatıyor.

Şırnak’ta heyecanla beklenen Belediye Başkanlığı seçimleri zamanı gelmiştir. Selo ve rakiplerinin vaatleri Cudi’ye kadar dayanmaktadır. Fakat gözünü Cudi’ye çevirmiş birisi daha vardır. Nuh’un Gemisi kalıntılarının gerçek olduğunu keşfeden Amerikalı Profesör Robert, Şırnak’a geri dönmüştür. Seçim kampanyaları tüm hızıyla devam ederken, kavuşmayı bekleyen aşıklar Doğu ve Yaren ise kaderin cilvesiyle yüz yüze kalır. Aşkın, hüznün, neşenin ve umudun buluşacağı yerse Cudi Dağı’nın zirvesi "Sefine"dir. 

 

Sihirli Orman: Peri Kraliçesi

Süre: 65 dk

Yönetmen: Sahavet Ahsen Kaçulu

Oyuncular: Feyza Temel, Pusat Pirinççi, Rüzgar Yıldız

"Sihirli Orman: Peri Kraliçesi," yanlışlıkla girdikleri ormandan çıkabilmek için Kraliçe Peri'yi kurtarmak durumunda kalan bir grup arkadaşın hikâyesini anlatıyor.

 

Kuluçka

Süre: 90 dk

Yönetmen: Hanna Bergholm

Oyuncular: Jani Volanen, Sophia Heikkilä, Siiri Solalinna

Hırslı ve takıntılı annesini tatmin etmek için umutsuzca çabalayan genç bir kız, bir gün ormanda tuhaf bir yumurta bulur. Yumurtayı sıcak tutarak, çatlayana kadar odasında saklar ancak yumurtanın içinden çıkan şey genç kızın hayatını derinden etkileyecektir.

 

Hüddam'ın Soyu: Marid Cinleri

Süre: 80 dk

Yönetmen: Mert Uzunmehmet

Oyuncular: Mihca Kılıç, Yeşim Gedik, Tufan Özün

Film, bir dans öğretmeni olan Hakan'ın, ailesinden miras kalan eski bir vazoda Marid kabilesinden bir cinin mühürlendiğini öğrenmesiyle gelişenleri anlatıyor.