Claire Danes ve Tom Hiddleston’ın Başrolde Olduğu “The Essex Serpent” Dizisinden İlk Fragman Geldi!

26.04.2022 17:43

Apple TV+, Mayıs ortasında prömiyeri yapacak olan mini dizisi “The Essex Serpent”in fragmanını yayınladı.

Drama ve korku unsurlarını karıştıran dizi, bir Viktorya dönemi İngiltere köyünde meydana gelen bazı rahatsız edici olaydan sorumlu olarak kabul edilen efsanevi yaratık çevresinde gelişiyor ve inanç ile takıntı arasındaki ince çizgiyi ele alıyor. On dokuzuncu yüzyılın sonlarında köy halk lanetlendiklerine inanırken bir araştırmacı, yaşananların başka bir şey olabileceğini kanıtlamak için yola çıkacak.

Fragmana bakılırsa, “The Essex Serpent”, inanç ve bilim hakkındaki asırlık sorunun ön plana çıkarıldığı türden bir hikaye olacak: bilinmeyen güçler belirli durumlarda bizi cezalandırmak ve ödüllendirmek için mi hareket ediyor yoksa doğa üstü anlamlar çıkarmaya takıntılı mıyız? Viktorya dönemi ortamı tartışma için mükemmel bir zemin yaratıyor çünkü dine derinden kök salmış halk ilahi cezaya inanıyordu ve oyunda daha az mistik bir şey olabileceğini öne sürenlere hararetle karşı çıkıyordu.

Fragman ayrıca, projenin kapsamını sinematik bir boyuta taşıyan etkileyici manzaralarıyla “The Essex Serpent”in sinematografi açısından kesinlikle izlenmesi gereken bir dizi olacağını gösteriyor. Ayrıca, kasvetli ton, dini fanatizm ve delilik iç içe geçtikçe dizinin karmaşık temalara dalacağını, hem karakterlerin hem de izleyicilere hikayenin nereye gideceğini merak ettirecek gibi.

Dizi, yazar Sarah Perry'nin aynı adlı çok satan romanından uyarlandı. Yıldızlarla dolu oyuncu kadrosuna Claire Danes ve Tom Hiddleston liderlik ediyor. İkiliye Frank Dillane, Clémence Poésy ve Hayley Squires gibi isimler eşlik ediyor.

“The Essex Serpent” dizisinin konusu

Bir dul, bir köy papazı ve efsanevi bir canavar...söylentiler doğru mu? Claire Danes, Tom Hiddleston, Frank Dillane, Clémence Poésy ve Hayley Squires’ın rol aldığı, yıldız oyuncu kadrosuyla Victoria İngiltere'sinde geçiyor. “The Essex Serpent”, efsanevi bir yılanla ilgili raporları araştırmak için Essex'e taşınan Londralı dul Cora Seaborne'u (Danes) merkezine alıyor. Cora, köy papazı (Hiddleston) ile beklenmedik bir bağ kurar, ancak gerçekleşen trajedi ile, yerel halk Cora’yı Essex yılanını kendilerine çekmekle suçlar.

Apple TV+, 13 Mayıs'ta “The Essex Serpent”in ikilk iki bölümünü yayınlayacak. Sonraki dört bölüm, 10 Haziran'a kadar haftalık olarak yayınlanacak.