Marvel Sinematik Evren’in Gelecek 10 Yılı Planlanıyor!

28.04.2022 13:36
Marvel Sinematik Evren’in Gelecek 10 Yılı Planlanıyor!

Marvel Stüdyoları başkanı Kevin Feige, Marvel Sinematik Evren'in gelecek 1o yılını planlamak için inzivaya çekileceğini söyledi.

CinemaCon tüm hızıyla devam ediyor ve şu ana kadar çok sayıda büyük duyuru yapıldı. Disney dün sabah sahneye çıktı ve “Avatar 2” gibi büyük serilerde bazı güzel güncellemeler yaptı. Tabii Marvel hayranları esas MCU’nun (Marvel Cinematic Universe - Marvel Sinematik Evren) geleceğini merak ediyor. Disney sunumunda çoğunlukla “Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında” ve “Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü” gibi gelecek sürümlere odaklandı, ancak Sinematik Evren’in yapımcısı Kevin Feige, bu ikonik sinematik evrenin geleceği için planlamanın ufukta olduğunu söyledi.

Feige, izleyicilere, MCU'nun önümüzdeki on yılı üzerinde çalışmak için CinemaCon'dan hemen sonra bir Marvel Stüdyoları’nda inzivaya çekileceğini söyledi. Bu açıklama, serinin herhangi bir hayranını heyecanlandırmak için yeterli. Şu anda MCU, çoklu evrenle uğraşının en iddialı aşamasında. “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”, yalnızca serinin uzun süredir hayranları için değil, Feige'in kendisi için de tam bir dönüm noktasıydı. Feige, tarihi kariyerine Sam Raimi'nin “Örümcek-Adam”ında yardımcı yapımcı olarak başladı ve MCU olacak şeye adım atmadan önce tüm bu üçlemenin yapım sürecinde yer aldı. “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”, Feige'i Tobey Maguire ile, “Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında” Raimi ile yeniden bir araya getirdi.

Yeni yapımlar yaklaşıyor

Bu son birkaç yıl Marvel için çok büyüktü ve “Black Panther: Wakanda Forever”, “Ant-Man & the Wasp: Quantumania”, “The Marvels” ve “Blade” gibi yapımlarla daha da büyüyecek. Bunun da ötesinde, MCU ayrıca “Loki” 2. sezon, “Ms. Marvel”, “She-Hulk”, “Echo”, “Ironheart”, ve “What if…?” 2. sezon gibi tüm Disney+ dizileriyle genişlemeye devam edecek. Bundan sonraki on yılın nasıl olacağı ise şimdilik bir gizem çünkü çoklu evrenden daha heyecan verici ve daha büyük ne olabilir? Fakat belli ki Feige’in aklında daha pek çok fikir var.

Marvel hayranları “WandaVision”ın 2022de piyasaya sürülmesinden bu yana iyi besleniyor. “Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında” ve “Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü” de bu heyecan dalgasını sürdürüyor. Zamanla sonrası için de neler olacağı hakkında daha fazla bilgi edineceğiz.

Şimdilik MCU’nun en yakın yapımı olan “Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında” 6 Mayıs'ta vizyona girecek. Böylece Doktor Strange çoklu evren tehlikesini bitirebilecek mi yoksa her şey aslında yeni mi başlıyor göreceğiz.