Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (29 Nisan 2022)

29.04.2022 09:46
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (29 Nisan 2022)

Bu hafta 5’i yerli 10 film vizyona giriyor.

Aralarında, Nicolas Cage’in kendini canlandırdığı komedi filmi “Yetenekli Bay Cage” ve animasyon severleri sevindirecek “Kim Demiş Kötüyüz Diye?” de var.

 

Yetenekli Bay Cage (The Unbearable Weight of Massive Talent)

Süre: 107 dk

Tür: Aksiyon, Komedi, Suç

Yönetmen: Tom Gormican

Oyuncular: Nicolas Cage, Pedro Pascal, Neil Patrick Harris

Film, borç içinde olduğundan dolayı, para karşılığı zengin bir süper hayranın İspanya'daki doğum günü partisine katılmayı kabul eden Nic Cage'e odaklanıyor. İşler kötüye gittiğinde ve bir görevi yerine getirmek için CIA tarafından işe alındığında, Cage kendisini ve ailesini kurtarmak için en ikonik ekran karakterlerine bürünmek zorundadır. 

 

Kim Demiş Kötüyüz Diye? (The Bad Guys)

Süre: 100 dk

Tür: Animasyon, Aile, Aksiyon, Komedi, Suç

Yönetmen: Pierre Perifel

Seslendirenler: Sam Rockwell, Awkwafina, Anthony Ramos

"Kim Demiş Kötüyüz Diye?", efsaneleşmiş soygunlar gerçekleştiren beş kötüye odaklanıyor. Bu zamana kadar birçok soygunda beraber çalışan Bay Kurt, Bay Yılan, Bay Piranha, Bay Köpekbalığı ve Bayan Tarantula, hayatlarının en zorlu işini yapmaya kalkışır. Büyük bir soygun için plan yapan ekip, süreçte karşılaşacakları zorluklara rağmen planlarını uygulayabilecek midir?

 

Olga

Süre: 90 dk

Tür: Dram

Yönetmen: Elie Grappe

Oyuncular: Anastasiia Budiashkina, Sabrina Rubtsova, Caterina Barloggio

Ülkesinden uzakta İsviçre’de yaşayan 15 yaşındaki Olga Ukraynalı, yetenekli bir jimnastikçidir. Kariyerinin zirvesindeki tüm sporcular gibi, hayali Olimpiyatlar’da altın madalyaya ulaşmaktır. Yeni milli takımına uyum sağlamak için elinden geleni yapmaktadır ancak Avrupa Şampiyonası yaklaşırken Kiev’deki Turuncu Devrim Olga’nın dünyasını alt üst eder.

 

İkiz (The Twin)

Süre: 109 dk

Tür: Korku

Yönetmen: Taneli Mustonen

Seslendirenler: Teresa Palmer, Steven Cree, Tristan Ruggeri

İkiz oğullarından birinin hayatına mal olan trajik bir kazanın ardından Rachel ve eşi Anthony, hayatta kalan çocukları Elliot ile yeni bir hayat kurmak umuduyla dünyanın diğer ucuna taşınır. Ailenin İskandinav kırsalında başlattıkları iyileşme süreci, çok geçmeden Rachel’in oğluyla ilgili acı verici gerçeği çözmeye başlamasıyla ve onu ele geçirmeye çalışan kötü niyetli güçlerle yüzleşmesiyle gittikçe uğursuz bir hal alır.

 

Tam Kafadan Karavana

Süre: 111 dk

Tür: Komedi

Yönetmen: Celal Öztürk, Oğuz Öztürk

Oyuncular: Mesut Can Tomay, Efekan Can, Burak Güneş

Şenol Başkan mali sıkıntılarla uğraşan bir e-spor takımının başındadır. Sorunlar yüzünden takımın antreman yaptığı internet kafesini kaybeder ve takımı külüstür bir karavanda antremana zorlar. Ancak e spor takımının oyuncuları bu halden hiç memnun değillerdir.

 

Zebun

Süre: 92 dk

Tür: Korku

Yönetmen: Mesut Erbaş, Hakan Yusufoğulları

Oyuncular: Hakan Akgün, Sema Şimşek, Almina Kahraman

Kenan'ın eşi Esma ve kızı ile sakin, mutlu bir hayatı vardır. İşinde de oldukça başarılı olan Kenan, bir iş seyahatinden sonra halüsülasyonlar görmeye başlar. Başlarda bunu yorgunluğuna verse de; devam ettiğinde arkadaşı Burak'a anlatır. Burakın yönlendirmesi ile önce bir psikologa, ardından hocaya giden Kenan'ın hayatı eskisi gibi olabilecek midir?

 

Zeko İçin (For Zeko)

Süre: 95 dk

Tür: Dram, Komedi

Yönetmen: Peter Mimi

Oyuncular: Kareem Mahmoud Abdel Aziz, Menna Shalabi, Amr Abdulgalil

Film, ülkenin en zeki çocuğu yarışmasına katılacak olan Zeko ve ailesinin bu süreçte yaşadıklarını konu ediniyor.

Sıradan bir ailenin sıradan bir çocuğu olan Zeko yanlışlıkla “Ülkenin En Zeki Çocuğu” yarışmasına katılma şansı kazanır. Umut ve istekle dolu tüm aile, macera ve komikliklerle dolu iki günlük bir yolculuğa çıkarlar.

 

Annemin Zamanı

Süre: 95 dk

Tür: Dram

Yönetmen: Hakan Gürtop

Oyuncular: Uğur Çavuşoğlu, Meriç Başaran, Gonca Yakut

Film, köyden kente göç eden ve yaşlılığında şehir hayatına mecbur kalan bir Anadolu kadınının hikâyesini konu alıyor.

Annenin ilerleyen hastalığı ağır bakım sorunlarını da beraberinde getirir. Şehir hayatı ile bir türlü bütünleşemeyen annenin hastalığında en büyük arzusu, köyüne dönmektir. Şehirde yaşayan çocukları içinse bu artık neredeyse imkânsızdır. Hikâyenin bundan sonraki evresi ise kaçınılmaz bir karşıtlığı getirir. Gelenek ve modernlik ekseninde, hırsına yenik düşen kişiliklerle insani değerler uğruna yapılan fedakârlıklar karşı karşıyadır. 

 

Aynasız Haluk

Süre: 100 dk

Tür: Komedi

Yönetmen: Bülent İşbilen

Oyuncular: Tolgahan Sayışman, Erdal Özyağcılar, Algı Eke

Haluk, karısı oğlunu alıp kendisini terk ettiğinden beri hayatla bağını koparmış mesleğine dört elle sarılmış bir komiserdir. Suçluları takıntılı bir şekilde yakalamaya çalışırken çoğu zaman kuralları hiçe sayar. Bu yüzden emniyette Aynasız lakabıyla tanınır. Bu lakabı almasının bir nedeni de kendini tamamen geri plana atmış hali, kilo almış özensiz fiziksel görünümüdür. Etrafındakilerin bu konuda eleştirileri umurunda değildir. Bu şekilde yaşayıp giderken hayat onu hiç beklemediği bir yere getirir. Uzun zamandır peşinde olduğu suç şebekesini çökertmek için eline bir fırsat geçer. Ancak bunun için ülkenin en ünlü yıldızlarından birine dönüşmek zorundadır. Fazla kiloları, hantal duruşu ve bakımsız halinden bir ilaha dönüşmek çok da kolay olmayacaktır. Dönüşümü tamamlandığında ise bir yıldızın hayatını yaşamak Haluk’un dengesini bozsa da oğlunun gözünde o hala bir kahramandır. Haluk, onu bu değişime hazırlayan menajer Aslı’yla birlikte suç dünyasının içinde aksiyonlu bir maceraya girer. Bu macerada romantizm ve aşk da peşlerini bırakmayacaktır.

 

Yakaza: Zehirli Kabile

Süre: 103 dk

Tür: Korku

Yönetmen: Hakan Aydın

Oyuncular: Şükran Çağman, Kahraman Tayfur, Dilara Ayata

Film, yaşadıkları köyde bir anda tüm düzenleri bozulan bir ailenin hikâyesini anlatıyor.