Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (13 Mayıs 2022)

13.05.2022 11:40
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (13 Mayıs 2022)

Bu hafta 5’i yerli 10 film vizyona giriyor.

Aralarında Gasper Noe’nin son filmi “Vortex”, Stephen King’in aynı isimli kitabından uyarlanan, Zac Efron’ın başrolde olduğu “Tepki” ve Milli Mücadele dönemimize odaklanan “Kurtuluş Hattı” da var. 

 

Vortex

Süre: 103 dk

Tür: Korku

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Dario Argento, Françoise Lebrun, Alex Lutz

Ünlü yönetmen Gaspar Noe, "Vortex" filminde demansa yakalanan yaşlı bir çiftin son günlerini anlatıyor.

 

Tepki (Firestarter)

Süre: 94 dk

Tür: Fantastik, Gerilim, Korku

Yönetmen: Keith Thomas

Oyuncular: Ryan Kiera Armstrong, Zac Efron, Sydney Lemmon

Stephen King'in aynı isimli romanından uyarlanan "Tepki", sıra dışı pirokinezi güçlerine sahip bir kızın, kendisini ve ailesini, onu kontrol etmek isteyen kötü güçlere karşı koruma savaşını konu ediniyor.

 

Kurtuluş Hattı

Süre: 114 dk

Tür: Dram, Savaş

Yönetmen: Selman Kayabaşı

Oyuncular: Hamdi Erdoğan, Gülsim Ali, Yusuf Aytekin

Film, Milli Mücadele’nin seyrini değiştiren gizli haberleşme ağının hikayesini ele alıyor. İstanbul’la Anadolu arasındaki bağı koparmak isteyen işgal kuvvetlerine karşı bir grup vatansever gizli bir operasyon başlatır. Cepheden yeni dönen ve yıllardır hasretini çektiği kıza, Hilal’e kavuşmak isteyen Hamdi, hiç beklemediği bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. Atatürk’ün "Nutuk" eserinde özellikle teşekkür ettiği telgraf memuru Hamdi Bey’in hayatı filmin esin kaynağı.

 

Ejderham ve Ben (Dragon Rider)

Süre 100 dk

Tür: Animasyon, Aile, Fantastik, Macera

Yönetmen: Tomer Eshed

Seslendirenler: Alex Norton, Felicity Jones, Thomas Brodie-Sangster

Film, bir ejderha, genç bir çocuk ve bir orman cininden oluşan kendine has bir ekibi merkezine alıyor. Kahramanlarımız, ejderhalar için güvenli bir liman“Cennet Halkası”nı bulmak üzere epik bir maceraya atılıyor.

 

Jujutsu Kaisen 0: The Movie

Süre: 105 dk

Tür: Animasyon, Aksiyon, Gizem, Macera

Yönetmen: Seong-hun Park

Seslendirenler: Kana Hanazawa, Aya Endô, Chinatsu Akasaki

"Jujutsu Kaisen" isimli manga serisinden uyarlanan aynı isimli anime dizinin sinema filmi "Jujutsu Kaisen 0: The Movie," oldukça güçlü olan Lanetli Ruh'un kontrolünü eline geçiren genç Yuta Okkotsu'nun hikâyesine odaklanıyor. Jujutsu Büyücüleri, Yuta Okkotsu'yu gücünü kontrol etmesine yardımcı olmak ve onu korumak için Tokyo Prefectural Jujutsu Lisesi'ne alıyor.

 

Zehirli Tohumlar: Ölüm Yolu

Süre: 78 dk

Tür: Aksiyon, Korku

Yönetmen: Burhan Keskin

Oyuncular: Erhan Ufak, Selahattin Taşdöğen, Esra İşgüzar

Burhan Keskin'in yönettiği Zehirli Tohumlar: Ölüm Yolu, bir grup insandan intikam almaya çalışan bir cinin hikâyesini merkeze alıyor.

 

Ağustos Böceği ve Karınca (Jumper. Treasure Hunting 3D)

Süre: 72 dk

Tür: Animasyon, Aile, Komedi

Yönetmen: Arman Beisembayev

Seslendirenler: Andriy Dzhedzhula, Anastasiya Girenkova, Olena Uzlyuk

Film, ünlü ağustos böceği ve karınca hikâyesini odağına alıyor. Maceracı bir çekirge Skock başkasını umursamaz; hayatında tek istediği zengin olmaktır. Şans eseri, gizemli hazinelere götürdüğünü iddia eden bir harita parçası bulur. Diğer parça, çimenleri yöneten ve sakinlerini korkutan şeytani çekirge grubuna aittir. Hazine avı sırasında Skock, hayatta arkadaşlık gibi başka değerlerin de olduğunu öğrenir. Ama o ve yeni "ailesi" çekirgelerle evlerini korumak için bahse girebilecekler mi?

 

Mefruh: Vahşeti Cin

Süre: 71 dk

Tür: Korku

Yönetmen: İlker Tunçay

Oyuncular: Zülfü Hamit Altın, Yavuz Gümrükçü, Gökçen Derbeder

Kurdukları yeni medya kanallı için araştırma ve paranormal videolar çeken bir ekip, 1977 yılında yaşanan bir dizi paranormal olaylar ve vahşet olaylarının olduğu eski Rum köyü olan Yorgolar köyüne gitmeye karar veriler, ancak köye vardıklarında daha önce hiç karşılaşmadıkları sıra dışı ve paranormal olayların içerisinde kalırlar.

 

Allah Yazdıysa Bozsun

Süre: 105 dk

Tür: Komedi, Romantik

Yönetmen: Barış Yöş

Oyuncular: Gonca Vuslateri, Burak Yamantürk, Öznur Serçeler

Film, aşkı ıskalayarak 30'lu yaşlarına gelen Irmak'ın, en yakın arkadaşı Eliz'in nişanının akabinde başından geçen olayları konu ediniyor.

 

Korku Takvimi

Süre: 100 dk

Tür: Korku

Yönetmen: Yunus Şevik

Oyuncular: Nevin Efe, Melisa Seda, Zafer Kora

Kimsesiz büyüyen Hülya’nın en büyük hayali ünlü bir oyuncu olmaktır. Ve bir gün beklediği başrol teklifi gelir. Fakat bilmiyordur ki o başrolü oynamayacak, hayat onunla acımasız bir şekilde oynayacaktır. Yakın arkadaşı Ebru ve rol arkadaşı Tahir ile film setine giderken karşılaştıkları talihsiz kazayla başlayan serüven, aslında en masum olay olacaktır. Çekimlerin başladığı, hayallerine ulaştığı günün gecesi bilmediği ve anlam veremediği olaylarla karşılaşır. Kabuslarındaki adam gerçekte kimdir? Ölmüş olan ailesi Hülya’dan ne ister? Ve cevabını bilmediği birçok soruyu çözmeye çalışırken kendisini kördüğümün ortasında bulacaktır. Kabus ve halüsinasyonlarla gerçekler arasındaki sınırlar zorlanacak, olaylar esrarengiz bir hal alacaktır. Kabullenmediği gerçeklerle yüzleşen Hülya’nın artık tek hayali başrol olmak değil, içine düştüğü karmaşık labirentten kurtulmaktır.