“Dune Part II” İmparatorunu Buldu: Christopher Walken!

13.05.2022 12:47
“Dune Part II” İmparatorunu Buldu: Christopher Walken!

Christopher Walken, Denis Villeneuve'nin yönettiği “Dune Part II” kadrosuna İmparator Shaddam IV olarak katılıyor!

Christopher Walken'in İmparator olarak kadroya dahil olmasıyla Denis Villeneuve'ün “Dune” uyarlamasının ikinci yarısındaki ana karakterler tamamlanmış oluyor. Florence Pugh İmparatorun kızı Prenses Irulan rolüyle, Austin Butler ise Harkonnen hanedanının olası varisi Feyd-Rautha Harkonnen rolüyle filme katılan diğer isimler. 

İmparator “Dune Part I” filminde görünmese de, hikayenin katalizörü. En başta Atreides Hanesi'ne Dune olarak da bilinen Baharat madenciliği gezegeni Arrakis'in hakimiyetini ele geçirmesi görevini veren İmparator’un ta kendisi. Atreides'in evrendeki gücünü ve saygısını kıskanan İmparator, Atreides ailesini sonsuza dek yok etmek için Dune'un önceki gözetmenleri Harkonnen Hanesi ile işbirliği yapıyor. Bu plan, Paul Atreides (Timothee Chalamet) ve annesi Leydi Jessica (Rebecca Ferguson) çöle kaçıp ve Paul'ü Kwisatz Haderach olarak bilinen mesih figürü olduğunda ise planları bozuluyor.

"Dune Part II" filminin geleceği en başta kesin değildi

Villeneuve'nin ilk “Dune” filmi Legendary ve Warner Bros. tarafından bir kumardı. Villeneuve, romanın hakkını vermek için romanı ikiye bölmekte ısrar etti. Ancak stüdyolar ikinci filmi yapmayı garantilemek için ilk yarıyı yeterince popüler olmasını şart koştu. Sonuç olarak ise Warner Bros. tarafından sinemalarda ve HBO Max'te gösterime giren “Dune” dünya çapında 400,6 milyon dolar hasılat elde etti. Film, en iyi film de dahil olmak üzere 10 Akademi Ödülü'ne aday gösterildi ve ses, görsel efektler, yapım tasarımı, orijinal müzik, kurgu ve görüntü yönetimi dallarında altı ödül kazandı.

“Dune Part II” filminin vizyon tarihi 20 Ekim 2023 olarak açıkladı bu sebeple de bu yıl içinde çekimlere başlanması bekleniyor.

1978 yapımı “Avcı” ile en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar kazanan usta oyuncu Walken, en son Apple TV+ dizisi “Severance”ta rol aldı.