“Top Gun: Maverick” Filminden Rekor Açılış Bekleniyor!

26.05.2022 10:25
“Top Gun: Maverick” Filminden Rekor Açılış Bekleniyor!

Top Gun”dan 36 yıl sonra gelen devam filmi “Top Gun: Maverick”in en yüksek gişe açılışı yapan Tom Cruise filmi olması bekleniyor.

Covid nedeniyle uzun gecikmelerden sonra, uzun zamandır beklenen “Top Gun” devam filmi “Top Gun: Maverick” bu hafta vizyona giriyor.

Filmin bu hafta sonu dünya çapında 180 milyon dolar kazanması bekleniyor ve bu, Tom Cruise için uzun kariyerindeki en büyük açılış hafta sonu olacak. Filmin sedace ABD'de 100 milyon dolar gelir elde edeceği düşünülüyor. Ki bu da aynı şekilde Cruise için rekor bşr açılış olacak. 

Cruise'un açılış hafta sonu için ABD'deki en büyük filmi, üç günlük açılış hafta sonu boyunca 64,8 milyon dolar hasılat yapan 2005 yapımı “Dünyalar Savaşı” oldu. Dünya çapında, Cruise'un şu anki en iyisi, açılış hafta sonu için 172,3 milyon dolar kazanan filmi ise “Mumya”. Ancak bunlar geleneksel üç günlük hafta sonları içindi (Cuma, cumartesi, pazar), Ancak “Top Gun: Maverick” ABD'deki Anma Günü tatiline denk geliyor ve böylece açılış hafta sonu dört günü kapsıyor.

“Top Gun: Maverick” şu anda ABD ve Kanada'da 4.727 sinemada rezerve edildi; bu, “Aslan Kral” (4.725 sinema), “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok” (4.336 sinema) ve “Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında” (4.534 sinema) filmlerinden daha fazla.

Orijinal “Top Gun”dan 36 yıl sonra, “Top Gun: Maverick” 27 Mayıs Cuma günü vizyonda. Film dünya prömiyerini 75. Cannes Film Festivali’nde yaptı çokça övgü topladı. 

Joseph Kosinski'nin yönettiği “Top Gun: Maverick” filminde Cruise’a Jennifer Connelly, Miles Teller, Val Kilmer ve Jon Hamm gibi isimler eşlik ediyor.