Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (27 Mayıs 2022)

27.05.2022 10:39
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (27 Mayıs 2022)

Bu hafta 7’si yerli 11 film vizyona giriyor.

Aralarında Tom Cruise’un başrolde olduğu, “Top Gun”ın 36 yıl sonra gelen devamı “Top gun: Maverick” ve Rasim Öztekin’in vefatından önceki son filmi “Dijital Esaret” de var.

 

Top Gun: Maverick

Süre: 131 dk

Tür: Dram, Aksiyon

Yönetmen: Joseph Kosinski

Oyuncular: Tom CruiseJennifer Connelly, Miles Teller

"Top Gun: Maverick" 1986 yapımı "Top Gun" filminin devamı niteliğinde. Hikaye, usta pilot Maverick'in eğitmen olarak hava kuvvetlerine dönüşü sonrasına odaklanıyor.

Donanmanın en iyi pilotlarından biri olan Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise), 30 yıllık hizmetten sonra ait olduğu yerde, cesur bir test pilotu olarak sınırları zorlar ve kendisini yere bağlayacak olan terfiden kaçmaya çalışıyordur. Maverick, Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi o güne kadar hiçbir pilotun görmediği özel bir görev için eğitmesi gerekince, belirsiz bir gelecekle ve geçmişinden gelen anılarla karşı karşıya kalır. En büyük korkularıyla yüzleşecek ve büyük bir fedakarlık yapmasını gerektiren bir göreve gidecektir.

 

Dijital Esaret

Süre 108 dk

Tür: Komedi

Yönetmen: Emre Kavuk

Oyuncular: Rasim Öztekin, Özgün Çoban, Kaan Sevi

Bir grup genç, dijital dünyaya adım attıklarında başlarına geleceklerden habersizdir. Her şeyin kendi kontrollerinde olduğunu düşünen gençler bir süre sonra bu dünyanın esiri olur. İşler gittikçe içinden çıkılmaz hale geldiğinde ise kendilerini cezaevinde bulurlar. Burada yolları kesişen sosyal medya fenomenleri, hackerlar, internet bağımlıları ve sanal kumarbazların özgürlüklerine kavuşabilmeleri için son bir şansı vardır. Cezaevinden çıkmak için çabalayan gençleri bu süreçte büyük bir sürpriz bekler. 

 

Rüzgargülü

Süre: 96 dk

Tür: Aile

Yönetmen: Meryem Beyza Er

Oyuncular: Murat Akkoyunlu, Hande Katipoğlu, Yılmaz Gruda

Birbirlerinden uzakta büyümek zorunda kalmış beş çocuk, dedelerinin planı ile kendilerini bir şatoda gizemli bir oyunun içinde bulurlar ve rüzgargülü dönmeye başlar. Bu oyun şatosunun içerisinde çocuklar hem eğlenecek hem de dedelerinden hayata dair mesajlar alacak.

 

Payidar: Gazinin Büyük Tablosu

Süre: 91 dk

Tür: Belgesel

Yönetmen: Görkem Uludüz, Onur Öğden

Oyuncular: Mert Baymak, Meral Navdar, Aycan Balkan

Belgesel - drama türündeki film, bir baş sanatçı olarak tasvir edilen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve payidar kalacak o büyük tablosu Türkiye Cumhuriyeti'nin konu alıyor. Ana teması Atatürk'ün özel hayatı, kişiliği ve sanat tutkusunun olduğu belgesele, Ulu Önder'in sevdiği şarkılar eşlik ediyor. Atatürk'ün yaşayan amcazadesi Selin Söğütlügil, yaşananları birinci ağızdan ve doğrudan kaynakçalarla anlatıyor. Büyük ustalar Bedri Baykam ve Müjdat Gezen de belgeselde yer alıyor ve anlatıma renk katıyor.

 

Hopper ve Çılgın Çetesi: Büyük Macera (Hopper en de hamster der duisternis)

Süre: 91 dk

Tür: Macera, Komedi, Animasyon

Yönetmen: Ben Stassen, Benjamin Mousquet

Seslendirenler: Joe OchmanDanny Fehsenfeld, Mark Irons 

Film, Kral Peter tarafından evlat edinilen, yarı tavuk ve yarı tavşan olarak dünyaya gelen genç kahraman Hopper ve arkadaşlarının maceralarını konu alıyor.

Amcası Lapin'den önce Karanlığın Hamster'ının Asasını bulmaya kararlı olan Hopper, dalgacı kaplumbağa Abe ve dövüş sanatları uzmanı kokarca Meg ile birlikte destansı bir maceraya atılır.

 

Örümcek ve Kız

Süre: 99 dk

Tür: Dram

Yönetmen: Ramon Zürcher, Silvan Zürcher

Oyuncular: Henriette Confurius, Liliane Amuat, Ursina Lardi

Lisa taşınır ve Mara geride kalır. Eşyalar taşınıp, duvarlar boyanıp, dolaplar kuruldukça; uçurumlar açılır, hava özlemle dolar ve duygusal bir gel-git başlar. Trajikomik sonuçlarla dolu olan film, değişim, fanilik, yakınlık ve ayrılık acısı üzerine şiirsel bir anlatım sunuyor. 

 

Müsfer: Cin Kabilesi

Süre: 67 dk

Tür: Korku

Yönetmen: Massimo Manjjed

Oyuncular: Engin Kahya, Zülfü Hamit Altın, Murat Duran

Film, amcasının cenazesi için uzun yıllardır gitmediği köyüne dönen Kadir'in başından geçenleri konu ediniyor.

Kadir, amcasının cenazesi için uzun yıllardır uğramadığı köyüne gider. Ancak amcasının gizemli ölümü Kadir için de pek çok beklenmedik olayla sonuçlanır. Peki amcasının Kadir ve herkesten sakladığı sırrı nedir? Köyde yaşayacağı paranormal ve sıradışı olaylar Kadir için neyin habercisidir?

 

Pi Sonsuzluk

Süre: 85 dk

Tür: Korku, Gerilim

Yönetmen: Yılmaz Aydın

Oyuncular: Umut Özalp, Wilma Elles, Taner Şahin

"Pi Sonsuzluk" filmi, küçük yaşlardan beri kendisi için çevresindeki herkesin bir sayısal karşılığı olan fizik öğretmeni Burak'ın hikâyesini anlatıyor.

 

Benim Güneşli Maad’ım

Süre: 85dk

Tür: Animasyon, Dram

Yönetmen: Michaela Pavlátová

Seslendirenler: Zuzana StivínováIvan TrojanHynek Cermák

Genç bir Çek kadın olan Herra, bir Afgan olan Nazir’e aşık olduğunda, ne Taliban sonrası Afganistan’da onu nasıl bir hayatın beklediğinden ne de dahil olmak üzere olduğu aileden haberdardır. Liberal bir büyükbaba, son derece zeki, evlat edinilmiş bir çocuk ve kocasının şiddet dolu pençesinden kurtulmak için her şeyi yapacak olan Freshta da dahil olmak üzere onu hiç tahmin edemeyeceği bir hayat beklemektedir.

 

İçimdeki Kahraman

Süre: 83 dk

Tür: Fantastik, Dram

Yönetmen: Sinan Sertel

Oyuncular: Ahmet Melih Yılmaz, Ulvi Kahyaoğlu, Öykü Naz Altay

Babası, 6 yaşındaki oğlu Kahraman'ı bir süper kahraman olduğuna inandırmıştır. Kahraman, talihsiz bir kaza sonucu babasını kaybettiğinde, durumdan kendini sorumlu tutar. Süper güçlerini keşfedip babasını geri döndüreceğine söz verir. Aradan yıllar geçmiş olmasına ve Kahraman 24 yaşına gelmiş rağmen süper güçlerini bulamamıştır. Süper gücünü ararken tanıştığı Gizemli Adam sayesinde doğu masallarındakine benzer büyük bir yolculuğa atılır.

 

İkinci Seans: AEEP

Süre: 66 dk

Tür: Korku

Yönetmen: Gökhan Murat Toktamışoğlu

Oyuncular: Güler Aşık

Demet'in kusma ve yıkanma fobileri onu hem annesinden hem de arkadaşlarından tepki uzaklaştırıyordur. Bunların üstüne, evlenip çocuk sahibi olduktan sonra ayna korkusu başlamış yansıtan tüm yüzeylerden korkar olmuştur. Kocasının onu terk etmesi sonrası psikiyatrik tedavi gördüğü hastaneden çıkınca da temizliğine hiç dikkat etmez olup çöp bir evde yaşamaya başlamıştır. Komşularından izole bir hayat süren Demet, bir gece ağırlaşan fobik tepkiler yüzünden hayatının kabuslarını yaşayacak ve unutulmaz olayların içine çekilecektir.