“Joker” Filminin Devamı Geliyor!

08.06.2022 14:27
“Joker” Filminin Devamı Geliyor!

Joker”in yönetmeni Todd Phillips, devam filminin senaryosunun tamamlandığını duyurdu!

Todd Phillips'in “Joker” için bir devam filmi çekeceğine dair dedikodular ortalıkta dolanmaya başladıktan bir yılı aşkın süre sonra, Phillips haberi resmi olarak doğruladı. Yazar ve yönetmen, Instagram üzerinden yalnızca ikinci bir filmin yolda olduğunu doğrulamakla kalmayıp aynı zamanda şu anki adını da bizlerle paylaştı: Joker: Folie à Deux.”

Gönderinin ilk fotoğrafında Phillips, filmin ana karakterine uygun koyu kırmızı bir renk olan “Joker 2” senaryosunun kapak fotoğrafını paylaşıyor. İkinci fotoğrafta ise, Joker'in kendisinin, Joaquin Phoenix'in elinde açık senaryo çekilmiş siyah beyaz bir fotoğrafı var.

Yeni filmde Harley Quinn de olabilir

“Joker: Folie à Deux”un konusu ile ilgili henüz hiçbir açıklama olmasa da filmin adı bize biraz ipucu veriyor olabilir. "Folie à deux", "yakın duygusal bağları olan iki veya daha fazla kişi tarafından paylaşılan nadir bir sanrısal bozukluk" anlamına geliyor. Böyle olunca çoğu hayranın ve hatta sıradan izleyicilerin bile Joker ile bağı olduğunu bildiği bir karakter akıllara geldi: Harley Quinn. Bu nedenle, Phillips'in Harley'i yeni filminde evrenine dahil etmesi olası görünüyor. Böyle olursa bu sefer Harley Quinn’e kimin hayat vereceği de büyük bir soru işareti.

“Joker,” mesajıyla ilgili çeşitli görüşlere rağmen hem hayranlar hem de eleştirmenler tarafından iyi karşılandı. Film, dünya çapında 1 milyar doların biraz üzerinde hasılat elde etti ve toplam 11 Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Sonunda Phoenix, En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kucakladı ve besteci Hildur Guðnadóttir, En İyi Müzik ödülünü kazandı.

“Joker” 2019'da vizyona girdi ve tanınmış DC kötü adamına yeni bir bakış getirdi. Film, kendini aşağı doğru bir sarmalda bulan ve zihinsel sağlık sorunlarıyla cebelleşen hevesli bir stand-up komedyeni Arthur Fleck'in (Phoenix) Joker’e dönüşmesini anlatıyordu. Kadroda Phoenix’e, Robert De Niro, Zazie Beetz ve Frances Conroy gibi isimler eşlik etti. 

Todd Phillips’in paylaştığı fotoğrafları aşağıda görebilirsiniz.