Paul Haggis İtalya'da Cinsel Saldırı Suçlamalarıyla Tutuklandı

21.06.2022 16:31
Paul Haggis İtalya'da Cinsel Saldırı Suçlamalarıyla Tutuklandı

Oscar ödüllü Kanadalı senarist ve yönetmen Paul Haggis, Güney İtalya'nın Ostuni kentinde, henüz kimliği belirlenemeyen ve suçlamada bulunan bir kadına cinsel saldırı ve ağır yaralanmalara neden olduğu iddiasıyla tutuklandı.

İtalyan basınında çıkan haberlere ve yakındaki Brindisi şehrinin savcısının notuna göre Haggis, genç bir "yabancı"yı - yani İtalyan olmayan - Ostuni'de iki gün boyunca cinsel ilişkiye girmeye zorlamakla suçlanıyor. Los Angeles merkezli İtalyan gazeteci Silvia Bizio ve İspanyol sanat eleştirmeni Sol Costales Doulton tarafından 21-26 Haziran tarihleri arasında Ostuni'de gösterime girecek olan yeni bir film etkinliği olan Allora Fest'te birkaç ustalık sınıfı düzenlemesi planlanmıştı.

 

Bizio, Haggis'in tutuklu olduğunu doğruladı.

Haggis'in uzun süredir kişisel avukatı Priya Chaudhry yaptığı açıklamada, "İtalyan Yasası uyarınca kanıtları tartışamam" dedi. “Bununla birlikte, Bay Haggis aleyhindeki tüm iddiaların reddedileceğinden eminim. O tamamen masum ve gerçeklerin çabucak ortaya çıkması için yetkililerle tam işbirliği yapmaya istekli.”

 Allora Fest temsilcisi yaptığı açıklamada, "Paul Haggis'in şiddet iddiasıyla gözaltına alındığı haberini dehşetle ve şokla öğrendiklerini" söyledi. Festival yöneticileri, “yönetmenin herhangi bir katılımını etkinlikten çıkarmak için hemen harekete geçti” ve “Aynı zamanda ilgili kadınla tam dayanışma ifade ediyorlar” diye. “Festival için seçilen temalar, diğerleri arasında eşitlik, cinsiyet eşitliği ve dayanışmadır. Profesyoneller ve kadınlar olarak korkmuş durumdalar ve festivalin böylesine güncel ve giderek daha acil hale gelen bir konu hakkında daha fazla bilgi ve farkındalık yaratmaya yardımcı olacağını umuyorlar” dedi.

 

Bir İtalyan polis raporuna göre, mağdur olduğu iddia edilen kişi, saldırıya uğradıktan sonra Haggis tarafından Brindisi'deki Papola Casale havaalanına götürüldü ve "tehlikeli fiziksel ve psikolojik koşullarına" rağmen Cuma sabahı şafakta oradan ayrıldı. Havaalanında, rapora göre “kafası karışmış” bir tecavüz kurbanı olduğu iddia edilen kişiye, ilk yardımını yaptıktan sonra İtalyan filosu mobil polisinin ofislerine kadar eşlik eden havaalanı personeli ve sınır polisi tarafından yardım edildi. birim. Polis ajanları daha sonra kadını Brindisi'deki A. Perrino hastanesine götürdü ve burada İtalya'nın tecavüz mağdurları için "pembe protokolü" yürürlüğe girdi. Daha sonra, iddia edilen mağdur Haggis'e karşı resmi suçlamalarda bulundu.

Bu suçlamalar ilk defa yapılmadı!

Oscar’ı kazanan "Million Dollar Baby"yi yazan ve "Crash"in ortak yazar-yönetmenliğini yapan Haggis, 2013'te bir galadan sonra kendisine şiddetle tecavüz ettiğini iddia eden yayıncı Haleigh Breest tarafından 2018'de dava edildi. Dava, iddiaları şiddetle reddeden Haggis'e karşı kendi cinsel suistimal suçlamalarıyla öne çıkan üç kadını daha harekete geçirdi. Duruşma, COVID gecikmeleri nedeniyle hala beklemede.