"This Much I Know to Be True": Andrew Dominik, Nick Cave'in Zenini Yakaladı

22.06.2022 10:57

Dominik, 2016 yapımı "One More Time with Feeling"in ardından, "The Favourite" DP Robbie Ryan tarafından çekilen yeni belgeselde müzisyen Cave ile tekrar işbirliği yapıyor.

Yönetmen Andrew Dominik, “One More Time with Feeling” belgeselinde müzisyen Nick Cave ile bir araya geldikten altı yıl ve bir pandemiden sonra tekrar bir araya geldi. İkili, Cave'in 2021 başlarında planlanan turunun yerine bu kez başka bir konser belgesiyle geri döndü.

This Much I Know to Be True”, 2022 Berlin Film Festivali'nde izleyicileri büyüledikten sonra 8 Temmuz'da MUBI'de! “Blonde” yazar/yönetmen Dominik'in yeni belgeseli Cave'in heykel stüdyosuyla başlayarak Cave ve Warren Ellis'in yaratıcı ortaklığını ele alıyor ve Cave'in 2014 belgesi “20,000 Days on Earth”ü genişletiyor.

Cave, fragmanda “Zamanla hepimiz kontrolün bizde olmadığını öğreniyoruz.” diyor. "Kontrol bizde değildi. Asla da olmayacak.”

Varoluşçu belgesel, terk edilmiş bir Bristol fabrikasında Cave'in – ilk kez – grubu The Bad Seeds ile birlikte en son albümleri “Ghosten” ve Ellis ile birlikte “Carnage”den parçalar icra ettiği sırada geçiyor. Gösterilere şarkıcılar ve bir yaylı çalgılar dörtlüsü eşlik ediyor, ayrıca Marianne Faithfull'un özel konuk performansı.

Dominik ve görüntü yönetmeni Robbie Ryan (“Marriage Story”, “The Favourite”) Cave'in performanslarını dairesel bir dolly kullanarak kayıt stüdyosunda döngülü bir dünya yaratıyor. "This Much I Know To Be True", Dominik'in  6 Ağustos'tan itibaren Mubi'de görüntülenebilecek "One More Time with Feeling" parçasına eşlik ediyor. 

“This Much I Know to Be True” adlı IndieWire incelemesinde eleştirmen Ben Croll, “Dominik'in 2016'daki ilk Cave belgeselinin her anının kederi vurgulandıysa, devamı için şovmenliğe karar verdi ve bir baştan sona zevke dayalı olan bir film yayınladı."

"This Much I Know To Be True" 8 Temmuz'da MUBI'de!