“Top Gun: Maverick” 2022’nin En Yüksek Hasılatlı Filmi Oldu!

27.06.2022 11:32
“Top Gun: Maverick” 2022’nin En Yüksek Hasılatlı Filmi Oldu!

Tom Cruise’lu “Top Gun: Maverick,” “Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında”yı sollayarak 2022 yılının şu ana kadar en yüksek hasılat elde eden filmi oldu!

Paramount ve Skydance'in tüm Amerika'da gişe rekorları kıran filmi “Top Gun: Maverick”, hafta sonu boyunca 1 milyar dolarlık dönüm noktasını geçerek gişede yükselişine devam ediyor.

“Top Gun: Maverick” bu yıl içinde bu kritere ulaşan ilk ve COVID döneminin yalnızca ikinci filmi (COVID döneminden bu başarıya ulaşan diğer film “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok” olmuştu). Ayrıca “Top Gun: Maverick” iki büyük pazar olan Çin veya Rusya'da oynamadığını göz önünde bulundurursak 1 milyar dolara ulaşması daha da etkileyici.

Vizyona girmesinden sadece 31 gün sonra, “Top Gun: Maverick”, Tom Cruise'un dünya çapında gişede 1 milyar doları aşan ilk filmi oldu. Daha önce, 2018 yapımı “Mission: Impossible – Yansımalar” dünya çapında 791,1 milyon dolarla aktörün en başarılı filmi olmuştu.

Bu hafta sonundan önce, 1986 yapımı “Top Gun”ın devam filmi, 521 milyon dolar ile yurtiçi gişede yılın en çok hasılat yapan filmi olmuştu. Şimdi piyasaya çıktığı beşinci hafta sonunda, “Top Gun: Maverick” kazancına 30,5 milyon dolar daha ekledi. Geçtiğimiz Cuma vizyona giren “Elvis” ise yerel gişe listelerinde 1 numara için yakın bir yarışta.

Uluslararası gişede 484.7 milyon dolar daha kazanan “Top Gun: Maverick”in gelirleri şu anda dünya çapında şaşırtıcı bir şekilde 1.006 milyar dolar. Bu bilet satışları, “Doctor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında”yı (943 milyon dolar) küresel gişede yılın en çok hasılat yapan filmi olarak geride bırakmaya yetti.

Joseph Kosinski'nin yönettiği 170 milyon dolarlık bütçeli “Top Gun: Maverick”, önemli bir görev için yeni bir grup kendini beğenmiş havacıyı eğiten Cruise'un Pete “Maverick” Mitchell'ine odaklanıyor. Kadroda ilk “Top Gun”da Iceman'i oynayan Val Kilmer’ın yanı sıra Miles Teller, Glen Powell, Jon Hamm ve Jennifer Connelly yer alıyor.