“Encanto” Yönetmeni Hayran Teorisine Meydan Okudu!

28.06.2022 13:00
“Encanto” Yönetmeni Hayran Teorisine Meydan Okudu!

Encanto” yönetmenlerinden Jared Bush, filmin sonunda Casita'nın yeni kapısındaki tasvirinde Delores'in üzgün göründüğünü öne süren bir hayran teorisi hakkında konuştu.

Encanto” yönetmenlerinden Jared Bush, Casita'nın kapısındaki tasvirinde Dolores'in üzgün olduğunu öne süren bir hayran teorisine karşı çıktı. “Encanto”, 24 Kasım 2021'de sinemada gösterime girdi ve 24 Aralık'ta Disney+'da yayınlanmaya başladı. Film, Abuela Alma'nın Kolombiya'daki evinden kaçarken mucizevi mumundan yaratılan Encanto adlı büyülü bir toplulukta yaşayan Madrigal ailesini takip ediyor. Abuela'nın tüm çocukları ve torunları, sihirli bir yeteneğe sahip olmayan Mirabel dışında, Encanto'dan bir hediye ile kutsanmıştır. Ancak Encanto'nun büyüsü kaybolmaya başladığında, onu kurtarabilecek tek kişi odur.

“Encanto” son derece iyi bir performans sergiledi ve En İyi Animasyon Filmi Oscar'ı da dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazandı. Filmin popülaritesi kaçınılmaz olarak birçok hayran teorisine yol açtı; Ne de olsa film, Mirabel'in neden hediye almadığının kesin nedeni veya Dolores'in Bruno'nun keskin işitme yeteneğine rağmen duvarlarda yaşadığını neden bilmediği gibi bazı noktaları oldukça belirsiz bırakıyor. Dolores, başta Isabela'ya söz verilmiş olmasına rağmen, hediyesinin biraz daha az görkemli olması ve Mariano'ya aşık olması nedeniyle özellikle birçok hayran teorisinin merkezi.

Şimdi Bush, Encanto'nun sonunda Casita'nın kapısında Dolores'in tasviriyle ilgili başka bir hayran teorisine Twitter’dan cevap verdi.. Bir hayran, üzerindeki gravürün üzücü göründüğünü ve bunun hediyesini beğenmediği için olabileceğini öne sürdü. Bununla birlikte, bir soru-cevap sırasında Bush, Maribel liderliğindeki yeni evde artık yüksek alarmda olmak zorunda kalmamanın bir sonucu olarak, bir memnuniyet ve barış görünümü olarak tasarlandığını belirtti (bahsi geçen görsel haberin sonunda). 

Bush'un yanıtı, Dolores'i daha iyi anlamaya çalışan hayranlar için faydalı oldu. Kabul ettiği gibi, özellikle kapıdaki herkes fark edilir bir şekilde gülümsediğinde, ifadesini üzgün olarak yorumlamak kolay. Ayrıca, işitme yeteneğinin kesinlikle dezavantajları olabilir. Film sırasında Luisa Madrigal'in göz seğirmesini dinleyerek uyanık kaldığını ortaya çıkardığı için geceleri nasıl uyuduğunu merak etmemek zor. Ancak Bush, izleyicilere, Dolores'in hediyesiyle bile hala barış içinde olabildiğini ve hikayesinin bazı hayran teorilerinin söylediği kadar üzücü olmadığını belirtiyor.