James Cameron, “Avatar” 4 ve 5’i Kendi Yönetmeyebilir!

04.07.2022 16:48
James Cameron, “Avatar” 4 ve 5’i Kendi Yönetmeyebilir!

James Cameron "Avatar" serisinin 4. ve 5. filminde yönetmen koltuğunu devredebilir!

Kariyeri boyunca yaptığı işlerle özgün vizyonunu kanıtlayan James Cameron, “Avatar” filmini çektiğinde sinema dünyasında taşları yerinden oynattı. Yapımın büyük başarısının ardından da hikayeyi takip eden 4 film hayali daha olduğunu açıklamıştı. Bu filmlerden ilki olan “Avatar: Suyun Yolu” bu Aralık ayında vizyona girecek ve henüz ismi belli olmayan üçüncü film arka arkaya çekilerek 2024'te izlenebilecek. Sonrasında “Avatar”ın 4. ve 5. filmleri de çekilecek ama bu filmlerin yönetmen koltuğunda Cameron’ın kendisinin oturup oturmayacağı belli değil.

Özel “Avatar: Suyun Yolu” sayısında Empire ile konuşan sinemacı, destanı sona erdirmek için başka birini atama olasılığı da dahil, serinin sonraki filmleri için planlarından bahsetti. Cameron, "’Avatar’ filmlerinin kendisi her şeyi tüketiyor," diye itiraf ediyor. “Geliştirdiğim, heyecan verici başka şeyler de var. Sonunda zamanla düşünüyorum – üçten sonra mı yoksa dörtten sonra mı bilmiyorum – görevi devralacağına güvendiğim bir yönetmene devretmek isteyeceğim, böylece ben de başka şeyler yapabilirim. Belki olur belki olmaz. Bilmiyorum." Daha önce Cameron, uzun süredir beyazperdeye uyarlamayı planladığı bir proje olan “Alita: Savaş Meleği”ı yönetmen Robert Rodriguez'e teslim ederken, yapımcı ve ortak yazar olarak yapımda yer aldı.

Yine de “Avatar,” Cameron'ın kendi dünyası ve hikayenin sonraki filmlerde nereye gittiği konusunda özellikle heyecanlı görünüyor. “Aile hakkında, sürdürülebilirlik hakkında, iklim hakkında, doğal dünya hakkında, gerçek hayatta ve sinema hayatımda benim için önemli olan temalar hakkında söylemem gereken her şeyi bu tuvalde söyleyebilirim” diye açıklıyor. "İlerledikçe daha da heyecanlandım. Umarım dört ve beşi yapabiliriz çünkü sonuçta bu büyük bir hikaye.”