“Yu-Gi-Oh!” Serisinin Yaratıcısı Takahashi Kazuki Ölü Bulundu

07.07.2022 15:00
“Yu-Gi-Oh!” Serisinin Yaratıcısı Takahashi Kazuki Ölü Bulundu

"Yu-Gi-Oh" serisini yaratan Japon manga sanatçısı Takahashi Kazuki, 60 yaşında hayatını kaybetti.

NHK, Takahashi'nin cansız bedeninin, Okinawa Eyaletindeki Nago sahilinin yaklaşık 300 metre açığında denizde bulunduğunu bildirdi. O sırada şnorkel ekipmanı giydiği belirtildi.

Japonya Sahil Güvenliğ Takahashi'nin Okinawa'ya yalnız seyahat ettiğini söyledi. Vücudunda gözle görülür bir yaralanma belirtisi olmayan Kazuki’nin ölüm nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Takahashi'nin ajansı Studio Dice, sanatçının web sayfasını siyaha çevirdi.

Gerçek adı Takahashi Kazuo olan ve Kazumasa olarak da bilinen Takahashi, 1980'lerin başında kariyerine bir manga sanatçısı olarak başladı, ancak “Yu-Gi-Oh!”u yaratana kadar büyük bir başarı elde edemedi. Seri eski bir bulmacayı çözen ve kendisinde oyun alter-egosu uyandıran bir çocuğa odaklanıyor.

Manga, Weekly Shonen Jump dergisinde serileştirildi ve hit bir TV animesine dönüştürüldü ayrıca filmi de yapıldı.

Daha da önemlisi, oyuncuların birbirlerine karşı savaştığı bir kart oyununun yaratılmasına yol açtı. Tek seferlik olarak tasarlanan oyun, önce Bandai, daha sonra Konami tarafından yayımlandı ve ulusal / uluslararası yarışmalarla dünya çapında bir fenomen haline geldi. Hatta, Guinness Rekorlar Kitabı tarafından dünyanın en çok satan kart oyunu olarak onaylandı.

Takahashi, “Yu-Gi-Oh!” serisini denetlemeye yıllar boyunca da devam etti ve seriler alanlarında onlarca ödül kazandı.