Peter Dinklage “The Ballad of Songbirds and Snakes” Filminin Kadrosunda!

19.07.2022 10:29
Peter Dinklage “The Ballad of Songbirds and Snakes” Filminin Kadrosunda!

Peter DinklageAçlık Oyunları” (The Hunger Games) serisinin öncesini anlatacak olan “The Ballad of Songbirds and Snakes” filminde yer alacak.

Bir Westeros efsanesi Panem'e doğru hareket ediyor. “Game of Thrones” dizisinde Tyrion Lannister karakterine hayat veren Peter Dinklage, “Açlık Oyunları” serisinin öncesine odaklanan “The Ballad of Songbirds and Snakes” filminde Casca Highbottom’ı canlandıracak.

Filmde, Tom Blyth genç Coriolanus Snow, Rachel Zegler Lucy Gray Baird ve Hunter Schafer Tigris Snow rolüyle yer alıyor.

Yapım, Katniss Everdeen'in "Açlık Oyunları"ndaki maceralarından on yıllar önce geçen aynı adlı 2020 kitabına dayanıyor. Hikaye, sonunda Panem olarak bilinen distopyanın zalim lideri olacak olan 18 yaşındaki Snow'un, 10. Açlık Oyunları sırasında akıl hocası olarak seçilmesi ile başlıyor. Dinklage’ın Highbottom karakteri ise Snow'un öğrenci olduğu Akademi'nin dekanı.

Peter Dinklage'ın Casca Highbottom karakteri filmde önemli bir yere sahip

Lionsgate'in Motion Picture Group başkanı Nathan Kahane yaptığı açıklamada, "Yapım devam ederken, bu kadronun bir araya gelme şekli konusunda daha fazla heyecan duyamazdık ve Peter Dinklage'ı Panem'de ağırlamaktan heyecan duyduk" dedi. “Peter, oynadığı her role hakim bir duruş getiriyor. Sadece hayranların favorisi biri değil, yaşayan en iyi oyunculardan biridir. Akademi dekanının önemli rolüne müthiş, karizmatik bir otorite getirecek.”

"The Ballad of Songbirds and Snakes", daha önce serinin "Ateşi Yakalamak" (Catching Fire), "Alaycı Kuş - Bölüm 1" (Mockingbird - Part 1) ve "Alaycı Kuş - Bölüm 2" (Mockingbird - Part 2) filmlerini yöneten Francis Lawrence tarafından yönetilecek. Senaryo ise Michael Lesslie ve Michael Arndt'ın kaleminden çıktı.

Lawrence, "Dean Highbottom, Snow'un hayatındaki en güçlü insanlardan biri" dedi. “Oyunların sert ve kindar yüzü olarak Coriolanus'un kaderinin her yönünü belirleyecek kuralları koyuyor. Peter onu canlandıracağı için çok heyecanlıyım."

The Ballad of Songbirds and Snakes” dünya çapında sinemalarda 17 Kasım 2023'te gösterime girecek.