“House of the Dragon” Dizisinden Heyecanı Artıran Yeni Bir Fragman Geldi!

21.07.2022 10:42

Game of Thrones”ta yaşananlardan yüzlerce yıl önce geçen “House of the Dragon” dizisinden yeni fragman yayınlandı. 

HBO, “House of the Dragon” dizisi ile “Game of Thrones”ta yaşananlardan 300 yıl öncesine gidiyor. Dizi, Targaryen hanedanlığına odaklanıyor ve Westersos’un en büyük iç savaşlarından birini anlatıyor. 

“Game of Thrones” dizisinde Danerys Targaryen’ın (Emilia Clarke) Demir Taht'a çıkmak için savaştığını gördük ve kısa bir süre de olsa bunu yaptı. Ancak “House of the Dragon” fragmanından anlıyoruz ki Targaryen ailesinin kadınları arasındaki güç mücadelesi oldukça eskiye dayanıyor.

“House of the Dragon”da Targaryen Hanedanlığının taht mücadelesini izleyeceğiz

Fragmanda Westeros, Kral Viserys I Targaryen'in (Paddy Considine) ölümünün ardından tahta kimin geçeceği konusunda karışıklık içinde. Gelenekler, Kral'ın ilk doğan çocuğunun tahtı hak ettiğini söylüyor ve bu, Viserys’in tahtı kızı Rhaenyra Targaryen'e (Milly Alcock/Emma D'Arcy) bırakması anlamına geliyor. Ancak meclis üyelerinden birinin belirttiği gibi "hiçbir kraliçe daha önce Demir Taht’a oturmadı.” Protestolara rağmen, Rhaenyra, birkaç erkeğin ne söyleyeceği önemsemeyip doğuştan hak ettiğini almaya kararlı görünüyor.

Bu karmaşanın içinde bir de, Rhaenyra'nın taht üzerindeki haklı iddiasına karşı duran, tahtta kendi planları olan ve kardeşlerinin meşru varisi olduğuna inanan amcası Prens Daemon Targaryen (Matt Smith) var. “Game of Thrones,” Westeros'u yönetme mücadelesinin birkaç aileye yayılışını anlatırken, “House of the Dragon,” Targaryen hanedanının içindeki güç mücadelesine odaklanıyor. Ve tabii ki Targaryen'lerin olduğu yerde ejderhalar da var. Fragmanda hem Daemon hem de Rhaenyra'nın seri boyunca sürmesi muhtemel ejderhalarını görüyoruz.

Müzikler yine Ramin Djawadi'ye emanet

Kadroda Cosntantine, Smith, Alcock ve D'Arcy'nin yanı sıra Olivia Cooke, Rhys Ifans, Steve Toussaint, Eve Best, Emily Carey ve Sonoya Mizuno da yer alıyor. Ayrıca, Ryan J. Condal ve Miguel Sapochnik dizinin baş yapımcıları olarak, besteci Ramin Djawadi ise “House of the Dragon'”ın müziklerini bestelemek için Westeros'a geri dönüyor. On bölümlük dizi, George R. R. Martin'in 2018'de yayınlanan “Ateş ve Kan” adlı romanına dayanıyor.

“House of the Dragon” 21 Ağustos’ta HBO'da yayınlanmaya başlayacak.