Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (22 Temmuz 2022)

22.07.2022 10:44
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (22 Temmuz 2022)

Bu hafta 4’ü yerli 6 film vizyona giriyor.

Aralarında aksiyon severleri mutlu edecek “Çıkış Yok” ve eğlenceli animasyon “Sihirbazlar Akademisi” de var.

 

Çıkış Yok (Black Site)

Süre: 93 dk

Tür: Gerilim, Aksiyon

Yönetmen: Sophia Banks

Oyuncular: Michelle Monaghan, Jason Clarke, Jai Courtney

"Çıkış Yok" filminde, üst düzey suçluların tutulduğu çok gizli askeri bir üstte hücresinden kaçan zeki ve tehlikeli mahkum Hatchet, herkesi birer birer öldürmeye başlar. CIA ajanı Abby ve üstteki diğer görevliler, Hatchet'a karşı giriştikleri kedi-fare oyununda hayatta kalmak için ellerinden geleni yapmak zorundadır. 

 

Öksüz Kız

Süre 66 dk

Tür: Aile, Animasyon

Yönetmen: Ali Osman Emirosmanoğlu

Masallar geçmişte üretenleri ve anlatıcıları bilinen anlatımlar iken anonim haline gelmiş, zamana direnerek sözlü gelenekte aktarım bulmaya devam etmiş, icra ortamı ve iletime bağlı olarak anlatıldığı toplumun iç dünyasının ve bilinçaltının içine sindiği ve günümüze kadar anlatımı süren ürünlerdir. Dünyada pek çok yerde ve toplulukta anlatım bulan öksüz bir kız, kıskanç bir üvey anne onun kötü kızı ve öksüz kızı kötü yaşamından kurtaran bir prensin anlatım bulduğu masalın farklı kültürlerde birçok eş metni bulunmaktadır. Evrensel masal geleneğinin parçası olarak, bilinen ismiyle Külkedisi, yerel ismiyle "Öksüz Kız" masalının varyantları arasında birtakım farklılıklar bulunmakla birlikte hikâyenin ana çatısının birbirine benzer olduğu görülmektedir.

 

Sihirbazlar Akademisi (The Academy of Magic)

Süre: 89 dk

Tür: Animasyon, Aile, Fantastik

Yönetmen: Jorgen Klubien, Cindy Robinson

Özel sihirli yeteneklere sahip olan Aura, bir gün gizemli bir şekilde özel güçleri olan çocuklara yönelik Sihirbazlar Akademisi'ne götürülür. Aura, burada kendisi gibi özel yeteneklere sahip olan arkadaşları ile oldukça eğlenceli zamanlar geçirir. Fakat bir gün okul ile ilgili karanlık bir sırrı keşfeder. Öğrendiklerinden sonra kendisini heyecanlı bir maceranın içinde bulan Aura, kendisini ve arkadaşlarını koruyup gerçeği ortaya çıkarabilecek midir?

 

Zehşin Cin-i Musallat

Süre: 67 dk

Tür: Korku

Yönetmen: İlker Tunçay

Oyuncular: Engin Kahya, Gökçen Derbeder, Gürkan Erduvan

Filmde Esra, babasını kaybettikten sonra uzun yıllar önce ayrıldığı köyüne geri döner.

 

Tanah

Süre: 108 dk

Tür: Korku, Gerilim

Yönetmen: Mert Can Kesim

Oyuncular: Ömersan Yemişçioğlu, Asi Güner, Almina Kahraman

Film, yaşadığı ayrılık sonrası büyük bir yıkıma uğrayan genç bir kadının hayatına odaklanıyor.Ayrılık sonrası kendisini toparlayamayan Ebru, yaşadığı şehirden ayrılmaya karar verir. Üniversiteden arkadaşı Leyla'nın vasıtasıyla küçük bir sahil kasabasına yerleşen Ebru, burada kendisini beklenmedik olayların içinde bulur.

 

Kehanet Ayasofya

Süre: 91 dk

Tür: Korku, Gerilim

Yönetmen: Fatih Hasanoğlu

Oyuncular: Fatih Hasanoğlu, Mustafa Ak, Halil Kumova

Fatih ve Muhammed, paranormal aktiviteleri araştıran iki gençtir. Bir gece ikisinin de evine gönderini bilinmeyen gizemli bir kutu gelir. İp uçlarını takip eden Fatih ve Muhammed’in yolları eski bir sahafta kesişir. Yaşlı sahafın elinde bulunan kadim kitaba göre Fatih ve Muhammed dünyadaki kötülüğü durdurmak için seçilmiştlerdir. Görevleri ise üç büyük dinde de anlatılan ‘Ahit Sandığı’nı bulmaktır. Fark etmedikleriyse ise sandığın peşinde sadece kendilerinin olmadığıdır. Dünyada kötülüğü temsil eden güçler de uzun yıllardır ahit sandığının peşindedir.