Warner Bros. “Batgirl” Filmini İptal Etti!

03.08.2022 15:41
Warner Bros. “Batgirl” Filmini İptal Etti!

DC Comics karakterlerinden “Batgirl”ün film uyarlaması Warner Bros. tarafından rafa kaldırıldı. Film sinemada, HBO Max'te veya başka herhangi bir platformda gösterilmeyecek.

2021'de Warner Bros. Leslie Grace'in Barbara Gordon (diğer adıyla Batgirl) rolünde olduğu, Adil El Arbi ve Bilall Fallah’ın yöneteceği bir “Batgirl” filmine yeşil ışık yakmıştı. Film, HBO Max’te yayınlanacaktı ancak Warner Bros. Discovery'deki yeni kurumsal rejim, “Batgirl”ü uygun bir yuvadan yoksun bıraktı.

Ayrıca, 2020 filmi “Scoob!”un devamı niteliğindeki “Scoob!: Holiday Haunt” da stüdyo tarafından rafa kaldırılan bir diğer yapım. “Scooby-Doo” serisinin animasyon uyarlamasının görüntüleri, Aralık 2021'de HBO Max için hazırlanan tanıtım videosunda gösterilmişti. Yapımın Warner Bros.'a 40 milyon dolara mal olduğunu söyleniyor.

"Batgirl" Warner Bros. için DC Evreni'nin ölçeğinde küçük kaldı

Stüdyo çalışanları, “Batgirl”ün iptal kararının, filmin kalitesi veya yapımcıların desteksizliğinden değil, stüdyonun bir DC işi için büyük ölçekte proje üretme arzusundan kaynaklandığını belirtiyor. “Batgirl”, sinemalarda büyük bir küresel vizyon için değil, HBO Max'te televizyon ekranında gösterilecek şekilde bütçelendi. Ana çekimleri bu yılın başlarında tamamlanan ve post prodüksiyon aşamasında olan projenin 75 milyon dolarlık prodüksiyon bütçesi, kısmen COVID ile ilgili gecikmeler nedeniyle 90 milyon dolara ulaştı.

Stüdyolar neredeyse hiçbir zaman prodüksiyonları doğrudan rafa kaldırmadığından ve yatırımlarından en azından bir miktar geri dönüş almayı tercih ettiğinden, böyle bir net karar oldukça şaşırtıcı. Ayrıca Warner Bros.'un, 2023'te gösterime girmesi için çalışılan ve bütçelenen bir başka DC uyarlaması olan “The Flash” hakkında ne yapması gerektiği konusunda mücadele ettiği bir döneme denk geliyor. “The Flash,” başrol oyuncusu Ezra Miller’in bir kaç kez taciz suçundan tutuklanması projeyi zora sokmuştu.

Ayrıca "Batgirl" de küçük bir film değildi. Grace ile birlikte J.K. Simmons, Barbara'nın babası Komiser Jim Gordon'u oynuyor ve Michael Keaton, Batman rolünü tekrarlıyordu (“The Flash”ta olduğu gibi). Hatta geçtiğimiz yıl Grace, bir devam filminin "olabileceği" hakkında yönetmenlerle ön görüşmeler yaptıklarını söylemişti.