Usta Seslendirme Sanatçısı Sungun Babacan Hayatını Kaybetti.

08.08.2022 10:41
Usta Seslendirme Sanatçısı Sungun Babacan Hayatını Kaybetti.

Pek çok Hollywood yıldızının sesi olan, usta seslendirme sanatçısı Sungun Babacan, 63 yaşında vefat etti.

Tom Hanks’ten John Travolta’ya, Brad Pitt’ten Tom Cruise’a pek çok Hollywood yıldızını seslendirmiş olan Sungun Babacan hayatını kaybetti. Bir süredir Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ile mücadele eden usta seslendirme sanatçısı Babacan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde defnedilen Babacan'ın cenaze törenine ailesinin yanı sıra, Derya Baykal, Yekta Kopan gibi sanatçı dostları ve sevenleri de katıldı. 

Kendisi de başarılı seslendirme sanatçılarından olan Yekta Kopan, Babacan için “Sungun Babacan benim ustamdı, hocamdı, yönetmenimdi, ağabeyimdi. Çok şey öğretti bana. Sungur Babacan Türkiye'de seslendirme mesleğinin bir sanat haline gelmesini sağlayan isimlerden biriydi. Çok erken bir kayıp. Arkasında çok sayıda dost, öğrenci ve çok sayıda değerli iş bıraktı. Bundan sonra onlarla avunacağız. Ne mutlu ki dostları var. Ne mutlu ki onu sesiyle tanıyanlar var.” ifadelerini kullandı.

Sungun Babacan kimdir?

5 Ekim 1958’de Ankara’da doğan Sungun Babacan, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Babacan, seslendirme sanatçısı olarak meslek hayatına TRT'de başladı. 1980'li yılların ortalarında TRT'de 'Cumartesiden Cumartesiye' adlı programı sunan Babacan, sayısız film, dizi ve belgeselde seslendirme yaptı.

Sungun Babacan ayrıca çeviri ve seslendirme yönetmenliği ile seslendirme dünyasına büyük katkı sağladı. İki büyük kuruluşun kurumsal sesi olan sanatçı, reklam seslendirmeleri yaptı. Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde dublaj eğitimi verdi. Babacan, Riot Games'in yayıncılığını ve yapımcılığını üstlendiği ünlü League of Legends oyununda 'Lucian' karakterini seslendirdi. Babacan, Tom Hanks, John Travolta, Brad Pitt, Tom Cruise ve Mel Gibson gibi pek çok Hollywood yıldızına da sesiyle hayat verdi.