“Grease” Filminin Yıldızı Olivia Newton-John Hayatını Kaybetti.

09.08.2022 09:40
“Grease” Filminin Yıldızı Olivia Newton-John Hayatını Kaybetti.

Grease” ve “Xanadu” gibi filmlerin yıldızı, 1970'lerin en iyi kadın pop vokalistlerinden Olivia Newton-John, 73 yaşında hayatını kaybetti.

Eşi John Easterling, resmi Facebook sayfasında haberi şöyle paylaştı: “Olivia Newton-John (73), bu sabah Güney Kaliforniya'daki çiftliğinde ailesi ve arkadaşlarıyla çevrili olarak huzur içinde öldü. Herkesin bu çok zor zamanda ailenin mahremiyetine saygı duymasını rica ediyoruz.”

Ölüm nedeni net olarak açıklanmadı, ancak Newton-John uzun süredir meme kanseri ile mücadele ediyordu. Eşi "Olivia, 30 yılı aşkın bir süredir meme kanseriyle olan yolculuğunu paylaşarak zaferlerin ve umudun bir simgesi olmuştur" yazdı, "Bitkisel tıp konusundaki öncü deneyimi, bitkisel tıp ve kanser araştırmalarına adanmış Olivia Newton-John Vakfı Fonu ile devam ediyor."

Newton-John'a 1992'de ilk kez meme kanseri teşhisi kondu ve hastalığı atlattı. Ancak kanser 2017'de geri döndü ve sanatçı, beline yayıldığını açıkladı. Newton-John hiçbir zaman sadece kanserden kurtulan biri olarak görülmek istemedi. ABD'de bir sabah programına verdiği demeçte, "'Hayatta kalan', cankurtaran botuna tutunan biri gibi geliyor" dedi. "Gelişerek atlatan, zaten tekneden inmiş ve karada olan kişidir." ifadelerinin kullanmıştı. 

Grease” rol arkadaşı ve düet partneri John Travolta, sosyal medyada "Sevgili Olivia, hayatımızı çok daha iyi hale getirdin, etkin inanılmazdı. Seni çok seviyorum. Yolda görüşürüz ve hepimiz tekrar birlikte olacağız. Seni gördüğüm andan itibaren ve sonsuza kadar senin! Senin Danny'n, senin John'un!” paylaşımında bulundu. 

Olivia Newton-John kimdir?

Olivia Newton-John, 26 Eylül 1948'de Cambridge, Birleşik Krallık'ta doğdu ve altı yaşında Melbourne, Avustralya'ya göç etti. 14 yaşında Newton-John ilk kız grubunu kurdu ve daha sonra ilk solo albümü “If Not for You”yu 1971'de piyasaya sürdü. 1974 yılında İngiltere'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda “Long Live Love” parçasıyla temsil etti; ABBA'nın "Waterloo" şarkısını takiben dördüncü oldu.

29 yaşında, "Grease” filminde 1950'lerin liseli bir öğrencisini oynayamayacak kadar yaşlı olduğuna dair endişelere rağmen, Newton-John'un John Travolta'yla birlikte çığır açan performansı, 1978'de çift platin plak aldığı "Totally Hot" albümüyle aynı yıl çıktı. Gene Kelly ile “Xanadu” için ekrana döndü. 1983'te Newton-John, romantik komedi “Two of a Kind”da yine Travolta'nın karşısında rol aldı.

2010'da yeniden düzenlenen “Physical” performansı için “Glee” dizisinde kendini oynadı. 2017'de Newton-John bir ABD konser turu için geri döndü.

Hollywood dışında, Newton-John kanser araştırmalarının sözcüsüydü ve meme kanseri teşhisi konulup mastektomi geçirdikten sonra Victoria, Avustralya'da Olivia Newton-John Kanser Sağlık ve Araştırma Merkezi'ni kurdu.