Kara Köpekler Havlarken, İspanya'da !

27.10.2009 12:17
Kara Köpekler Havlarken, İspanya'da !

23-31 Ekim tarihleri arası düzenlenen 54. SEMiNiCi - Valladoid Film Festivali\'nde yarışacak olan “KARA KÖPEKLER HAVLARKEN\"in yönetmenleri Mehmet Bahadır ER ve Maryna Gorbach, İspanya\'ya davet edildi.

 

Avrupanın en köklü festivallerinen olan 54. SEMiNiCi - Valladoid Film Festivali programında “KARA KÖPEKLER HAVLARKEN”in yanı sıra Angelopulos, Sam Mendes, Ken Loach ve Soderberg gibi önemli yönetmenlerin son filmleri de yarışıyor.

 

Başarılı kısa filmleriyle tanınan genç yönetmenler Mehmet Bahadır Er ve Ukraynalı yönetmen Maryna Gorbach\'ın birlikte yönettikleri ilk uzun metrajlı filmleri “KARA KÖPEKLER HAVLARKEN” seyirciyi içine çeken dinamik yapısı  ve başarılı oyunculukları ile beğeni toplamaya devam ediyor. Filmin oyuncularından Volga Sorgu 46. Antalya Altın Portakaldan ödülle dönmüştü.

 

Mehmet Bahadır Er, bir parçası olarak yaşadığı mahalleyi; şehir göçebeliği, güvenlik, rant, tutunamama ve yaşam mücadelesi kavramlarını, kendi işine sahip olup, düzenli hayat kurmak isteyen iki mahalle delikanlısı, Selim (Cemal Toktaş) ve Çaça\'nın (Volga Sorgu), İstanbul’un kıdemli çakalları Usta (Erkan Can) ve Sait (Ergun Kuyucu) arasından sıyrılıp hayat kurma mücadelesi üzerinden hareketli, huzursuz, gerçekçi bir tarzla irdeliyor. .