Bu Yıl Altın Palmiye Kazanan “Triangle of Sadness” Filminden İlk Fragman!

10.08.2022 10:19

Ruben Östlund’un Altın Palmiye’li “Triangle of Sadness” filminden ilk fragman yayınlandı!

Bu yıl Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü’nü kucaklayan, Ruben Östlund’ün kara komedisi “Triangle of Sadness”den ilk fragman sonunda geldi. İlk kez komedi filmi “Force Majeur” ile çıkış yapan Östlund, “Triangle of Sadness”den önce 2017 yapımı hiciv filmi “The Square” ile de Altın Palmiye kazandı. Ayrıca yeni film, Östlund'un ilk İngilizce filmi olma özelliğini taşıyor.

Triangle of Sadness”de, “Beach Rats” ve “The King's Man” ile tanınan oyuncu Harris Dickinson, etkileyici kız arkadaşı ücretsiz bir yat seyahati kazanan hevesli bir model olarak karşımıza çıkıyor. Woody Harrelson ise yatın alkolik kaptanını oynuyor. Yat, kendini beğenmiş züppe konuklarla dolu, ancak yolculuk karanlık bir dönemece girince hikayede dengeler değişiyor.

İzleyicileri şok eden sahneler

Mayıs ayında Cannes Film Festivali'nde “Triangle of Sadness”, kusma ve dışkılamanın tüm grafik detaylarıyla gösterildiği 15 dakikalık bir sahne ile izleyicileri şok etti, hatta bazılarının salonu terk etmesine neden oldu. 

Variety'den Peter Debruge, “Triangle of Sadness” için Cannes'dan güçlü bir eleştiri yazdı: “Sahneleri oluşturma, engelleme ve yürütme biçiminde titiz bir hassasiyet var - garip sessizlikler veya ıstırap verici huzursuzluk, iletişim kurmakta zorlanan karakterler arasında bir sinek tarafından büyütülen vızıltı gibi.”

Triangle of Sadness”, "Titane" ve Oscar ödüllü "Parasite"e katılarak Neon'un dağıtımcılığını yaptığı üçüncü Altın Palmiye kazananı oluyor. Film, Kuzey Amerika prömiyerini önümüzdeki ay Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapacak.

Triangle of Sadness” bu sonbaharda vizyona girecek.