“Madame Web”de Ben Amca’nın Gençliğini Görebiliriz!

18.08.2022 13:30
“Madame Web”de Ben Amca’nın Gençliğini Görebiliriz!

Madame Web,” Peter Parker'ın Ben Amcası'nın hayatına yeni bir perspektif getirebilir!

Sony'nin “Madame Web” filminde Adam Scott'ın genç Ben Parker’ı oynayacağı söyleniyor. Böylece Peter Parker’ın Ben Amca’sına yeni bir ışıkta bakabileceğiz. Marvel Sinematik Evren’de (Marvel Cinematic Universe - MCU) Ben Amca’nın adının pek geçmemesi birçok Örümcek-Adam hayranı için hayal kırıklığı yaratmıştı. Sony belki de “Madame Web” ile bu eksiği telefi edecek. 

Ben Amca ekranda en son 2012'de “İnanılmaz Örümcek-Adam”da (The Amazing Spider-Man) göründü ve izleyiciler Peter'ın Örümcek Adam olarak yolculuğunu ateşleyen ölümüne tanık oldular. Bu aynı zamanda 2002'de Sam Raimi'nin "Örümcek-Adam"ında da meydana geldi. Bu nedenle MCU'nun aynı başlangıç ​​hikayesini yinelememesi kötü bir fikir değildi. Fakat, MCU’nun aldığı tepkiler Ben Amca'nın ekranda olmamasından dolayı değil, karakterinden hiç bahsedilmemesi sebebiyle. MCU'daki üç Örümcek-Adam filminde Ben Amca'yı işaret eden çok az şey vardı, bunlardan biri “Örümcek-Adam: Evden Uzakta” (Spider-Man: Far From Home) filminde bir bavulun üzerindeki baş harfleri ve diğeri de Tobey Maguire'ın Peter Parker'ının “Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok”ta (Spider-Man: No Way Home) adını söylemesi. 

Adam Scott'ın muhtemelen genç Ben Amca'yı canlandıracak olması izleyicilere karakteri belki de ilk kez ve farklı bir perspektiften görme fırsatı verecek. Ben'in hayatının daha erken dönemlerinde tanık olabilmek, karakteri beyaz perdeye geri getirmenin heyecan uyandırıcı bir yolu gibi duruyor. Ben'in “Örümcek-Adam”da Cliff Robertson ve “İnanılmaz Örümcek-Adam”da Martin Sheen performanslarıyla, ekranda iki kez öldüğünü gördükten sonra bu sefer karakterinin başka bir dönemine gideceğiz.

Madame Web” ne hakkında olacak?

Henüz doğrulanmasa da “Madame Web”in hikayesinde Ben Parker'ın kız kardeşi Mary Parker'ı hamile olarak göreceğiz. Mary'nin çocuğunun doğmadığından emin olmak isteyen kötü bir güçten korunmaya ihtiyacı var. Bu senaryodaki çocuk şüphesiz Peter Parker. Eğer Peter Parker yoksa Örümcek-Adam da olmayacak. Film, Ben Amca'nın Mary'nin yanında olmasını, "büyük güç büyük sorumluluk getirir" mantrasını ve hayatını bununla nasıl yönettiğini bizlere gösterebilir. Yapım, Madame Web (Dakota Johnson) karakterini canlı aksiyonda ilk kez tanıtacağından, belki Ben Amca onunla veya ortaya çıkan diğer olası örümcek varlıklarla etkileşime girebilir. Resmi olarak henüz bir açıklama gelmese de genç Ben Amca'nın filmde önemli bir rol oynaması için bolca olasılık var.

6 Ekim 2023 tarihinde vizyona girmesi beklenen filmde Johnson ve Scott’a Sydney Sweeney, Emma Roberts ve Celeste O’Connor gibi isimler eşlik ediyor.