Yahya Abdul-Mateen II, Süper Kahraman Filmlerinde Oynamak “Palyaço İşi” Dedi!

01.09.2022 12:05
Yahya Abdul-Mateen II, Süper Kahraman Filmlerinde Oynamak “Palyaço İşi” Dedi!

"Aquaman" filminin yıldızlarından Yahya Abdul-Mateen II, o tür filmlerde oynamanın "palyaço işi" olduğunu söyledi.

Yahya Abdul-Mateen II'nin şu ana kadarki kariyeri, HBO'nun “Watchmen”indeki büyük çıkışından sonra, The Trial of the Chicago 7,” “Candyman,” “Aquaman” veThe Matrix Ressurections gibi filmlerle devam etti. Abdul-Mateen, hem büyük bütçeli stüdyo filmleri ve bağımsız projeleri kabul ederek kariyerinde bir denge kuruyor gibi görünüyor. Oyuncu kısa süre önce de “Aquaman” gibi bir filmde oynamanın “palyaço işi” olduğunu söyledi, bu yüzden diğer projelerde oyunculuk kaslarını esnetmesinin onun için önemli olduğunu belirtti.

“Her şey gerçeğe ulaşmakla ilgili olmalı. Ama bazen hangi filmde veya türde olduğunuzu bilmeniz gerekir” dedi Abdul-Mateen. "'Aquaman' gibi şeyler palyaço işi. 'Aquaman', 'The Trial of the Chicago 7' değil. Kendinizi aşmanız gerekir.”

Oyuncu, “[Bir aktör olarak] hayatta kalmak ve bunu iyi yapmak için, o oyunu oynamalı ve ardından seyirciyi, yönetmeni veya kendinizi biraz şaşırtmak istediğinizde kurnaz olmalısınız.”

Abdul-Mateen, DC destek direği “Aquaman”da Jason Momoa'nın karşısında David Kane/Manta olarak rol aldı. İlk film dünya çapında gişede 1 milyar doların üzerinde hasılat elde ederek Christopher Nolan'ın son iki Batman filminden sonra bunu yapan ilk Warner Bros./DC filmi oldu. Devam filmi ise 25 Aralık 2023'te vizyona girecek.

Süper kahraman filmleri herkes için kolay değil 

Abdul-Mateen, “Aquaman”de oyunculuğu “palyaço işi” olarak adlandırırken, bazı oyuncular için bu tür filmler sarsıcı olabiliyor. “Spider Man: Far From Home”da kötü adam Mysterio'yu oynayan Jake Gyllenhaal, sette panik atak geçirdi çünkü böyle bir filmde oynamak beklenenden daha zor çıktı.

"Zor, dostum. O oyunculuk zor.” Gyllenhaal, Ekim 2021'de Howard Stern'e verdiği demeçte, "Bu dünya çok büyük. Ben de o koşuya o dünyaya katıldım; zaten hareket eden bir tren. Normalde, erken gelirim ve bunu anlamaya başlarım… Çıldırıyordum. [Samuel L.] Jackson, Tom [Holland] ile bir sahneydi…o sahnede birkaç oyuncu vardı. Ve satırlarımı hatırlayamadığımı hatırlıyorum. Ben boş bir tahta gibiydim ve onlar 'Vay canına' gibiydiler."

"Aquaman and the Lost Kingdom"daki çalışmalarını dengelemek için Abdul-Mateen, Pulitzer ödüllü Suzan-Lori Parks'ın oynadığı "Topdog/Underdog"daki rolüyle Broadway'i fırtına gibi estirmeye hazırlanıyor.