Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (2 Eylül 2022)

02.09.2022 09:43
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (2 Eylül 2022)

Bu hafta 3’ü yerli 8 film vizyona giriyor.

Aralarında  Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı Kazanan “Bıçağın İki Yüzü” ve Idris Elba’lı gerilim filmi “Canavar” var. Ayrıca, ve ek sahnelerle daha eğlenceli hale gelen “Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok” da tekrar sinema seyircisiyle buluşuyor.

 

Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home)

Süre: 148 dk

Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Macera

Yönetmen: Jon Watts

Oyuncular: Tom HollandZendayaBenedict Cumberbatch

Filmde Örümcek-Adam'ın gerçek kimliğinin Peter Parker olarak ortaya çıkmasından sonra gelişen olaylar konu ediniliyor. Peter, kimliğinin ortaya çıkmasından sonra büyük suçlamalarla karşı karşıya kalır. Medyanın baskısı altında kalınca yakınındakiler de tehlikeye girer, bunun üzerine Peter, çözümü Doktor Strange'in kapısını çalmakta bulur. Strange'in yaptığı büyü ile istediğine ulaşmayı planlasa da, gerçeklikte değişime neden olan bu büyü ile birlikte Peter ve Örümcek-Adam'ın (çoğumuz için tanıdık) yeni düşmanları ortaya çıkacaktır…

 

Bıçağın İki Yüzü (Both Sides of the Blade)

Süre 116 dk

Tür: Gerilim, Dram, Romantik

Yönetmen: Claire Denis

Oyuncular: Juliette Binoche, Vincent Lindon, Gregoire Colin

Uzun süredir birlikte olduğu partneri ve en yakın arkadaşı, eski sevgilisi arasında kalan bir kadının aşk üçgeni hikayesi.

 

Canavar (The Beast)

Süre: 93 dk

Tür: Gerilim

Yönetmen: Baltasar Kormakur

Oyuncular: Idris Elba, Sharlto Copley, Leah Jeffries

Dr. Nate Samuels (Idris Elba) karısını kaybettikten sonra kızlarıyla birlikte karısıyla tanıştığı Güney Afrika'ya gider. Yaralarını sarmak için çıktıkları bu yolculuk tehlikeli bir aslanın peşlerine düşmesiyle kabusa dönüşür.

 

Sanrı

Süre: 64 dk

Tür: Gerilim

Yönetmen: Onur Bilgin

Oyuncular: Neşe Erkal, Halit Şahin

Maddi sıkıntılar yaşayan Yasemin iş aramaktadır. İş bulma kurumundan kendisine uygun bir iş olduğu bilgisi gelir. Şehirdışında yaşayan bir aile, 9 yaşındaki kız çocuklarına yatılı bir bakıcı arıyordur. İşi kabul eden Yasemin, evde çeşitli doğaüstü olaylara şahit olmaya başlar. Geceleri gördüğü kabuslar içinden çıkılması imkansız bir hâl almaya başlıyordur…

 

Yalancı Şahit

Süre: 94 dk

Tür: Komedi

Yönetmen: Bilal Kalyoncu

Oyuncular: İnan Ulaş Torun, Algı Eke, Onur Sermik

Yalancı Şahitlik ile uğraşan Ali Cengiz Dönmez, hayatının en zorlu davası ile karşı karşıya. Ya hayatının aşkını, ya da bir mafyayı seçmek zorunda olan Ali Cengiz, kendini çeşitli maceraların içinde bulur.

 

Davet (The Invitation)

Süre: 104 dk

Tür: Korku, Gerilim

Yönetmen: Jessica M. Thompson

Oyuncular: Nathalie Emmanuel, Thomas Doherty, Hugh Skinner

Annesinden başka hiçbir akrabası olmadığını düşünen Evie, annesinin ölümü üzerine DNA testi yaptırır. Testin sonucunda uzun zamandır kayıp olan ve hiç bilmediği bir kuzeni olduğunu öğrenir. Varlığını yeni öğrendiği ailesi tarafından İngiliz kırsalında gerçekleşecek gösterişli bir düğüne davet edilen Evie, burada yakışıklı aristokrat ev sahibi ile yakınlaşır. Fakat bu masalımsı macera, ailenin geçmişinde karanlık sırlar ve akrabaların cömertliklerinin ardındaki rahatsız edici amaçlar sonucu bir hayatta kalma mücadelesine dönüşür.

 

Hazine Avcısının Maceraları ve Zümrüt Tablet (Tad The Lost Explorer And The Emerald Tablet)

Süre: 90 dk

Tür: Animasyon

Yönetmen: Enrique Gato

Tad'in en büyük hayali arkeolog meslektaşları tarafından kabul görmektir ama sakar yapısı buna engel oluyordur. Nadir bulunan bir lahiti yanlışlıkla tahrip edince bir lanet gerçekleşir ve arkadaşlarının hayatı tehlikeye girer. Belzoni ve Jeff mumyayı kurtarır ve heyecan dolu bir maceranın başlar. Tad ile Sara, Zümrüt Tablet'in lanetine son vermek için dünyanın uzak köşelerine seyahat etmelidirler.

 

8-0

Süre: 60 dk

Tür: Komedi

Yönetmen: Uğur Güzel

Oyuncular: Arif Sevimli, Mustafa Yavuz, Aydoğan Temel

Türk Milli Futbol Takımımız tarihinde ilk kez İngiltere ile karşılaşacaktır... Milli Takımın teknik direktörü Giray Turan takımına oldukça güvenmektedir. Milli futbolcular da aşırı motive haldedir. Tüm kamuoyu da maça karşı büyük umutlar beslemektedir. Ne var ki maç başlayınca durumun hiç de böyle olmadığı trajikomik bir şekilde ortaya çıkacaktır.