Elon Musk “Güç Yüzüklerini” Eleştirdi: “Tolkien Mezarında Ters Döndü”

06.09.2022 13:22
Elon Musk “Güç Yüzüklerini” Eleştirdi: “Tolkien Mezarında Ters Döndü”

Twitter’ı aktif kullanmasıyla tanınan Elon Musk, “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri” ile ilgili yorumlarını paylaştı. 

Amazon Prime Video’nun büyük heyecanla beklenen “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri” (The Lord of the Rings: The Rings of Power), 2 Eylül’de ilk iki bölümü ile görücüye çıktı. Hemen sonrasında da seyircileri adeta ikiye böldü. Bir kısım diziyi beğenirken bir kısım da dizi ile ilgili oldukça hoşnutsuz yorumlar paylaştı. Dizinin memnun edemediklerinden biri de iş adamı Elon Musk.

Musk, Twitter’da “Tolkien mezarında ters döndü. Şimdiye kadar gördüğümüz neredeyse her erkek karakter korkak, pislik ya da her ikisi. Sadece Galadriel cesur, akıllı ve iyi.” ifadelerini kullandı. Tweetlerine gelen yorumlar sonucu Musk, oldukça dertli olduğu bot hesaplarla ilgili de konuştu: “Ve yorumlarımın yüzde 90’ı bot.” Musk, Twitter’ı almaktan vazgeçme sebeplerinden biri olarak bot hesapları göstermişti. 

Amazon’un Prime Video “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri” dizisi için 500 milyon dolardan fazla bir bütçe ayırdı. Dizi, ilk 24 saatinde tüm dünyada 25 milyondan fazla kişi tarafından izlenerek platformun en yüksek açılışlı yapımı oldu.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri,” hem "Yüzüklerin Efendisi"ndeki hem de "Hobbit"teki olaylardan yüzlerce yıl önce geçiyor. Dizi, göreceli bir barış zamanında başlayan dizi, uzun süredir korkulan kötülüğün Orta Dünya’da yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşirken hem tanıdık hem de yeni karakterleri takip ediyor.