Steven Spielberg’ün Yarı Otobiyografik “The Fabelmans” Filminden İlk Fragman!

12.09.2022 14:56

Steven Spielberg, “The Fabelmans”ın ilk fragmanında seyircileri çocukluğunda samimi bir gezintiye çıkarıyor.

Yarı otobiyografik “The Fabelmans”ta, genç bir adam, parçalayıcı bir aile sırrını keşfedince, bu onu kendi ve başkaları hakkındaki gerçekleri göstermek için filmleri kullanmaya itiyor. Spielberg, Arizona'daki ilk yıllarına dayandırdığı filmin senaryosunu “Lincoln”, “Münih” ve “West Side Story” senaristi Tony Kushner ile birlikte yazdı.

Cumartesi günü “The Fabelmans” Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gösterildi ve basın toplantısında Oscar ödüllü sinemacı ayakta alkışlandı.

Spielberg filmi, “75 yıllık hayat deneyimi bu filme dahil oldu” diyerek tanıttı. “The Fabelmans”da Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen, Gabriel LaBelle, Jeannie Berlin,Julia Butters, Robin Bartlett ve Judd Hirsch gibi isimler yer alıyor.

The Fabelmans”, Spielberg'in 2021'de çekilen “West Side Story”den sonraki ilk filmi. Müzikal uyarlama gişede çok az başarı elde etmesine rağmen, eleştirel beğeni topladı ve yedi Oscar adaylığı kazandı. “The Fabelmans” ile bu sene de Spielberg için hareketli bir ödül sezonu olacak gibi görünüyor.

The Fabelmans” filminin ülkemizdeki vizyon tarihi 25 Kasım olarak açıklandı.