Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (16 Eylül 2022)

16.09.2022 10:03
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (16 Eylül 2022)

Bu hafta 3’ü yerli 8 film vizyona giriyor.
Aralarında açılışını Cannes Film Festivali'nde yapan "Üç Bin Yıllık Bekleyiş", David Bowie belgeseli "Moonage Daydream"  ve George Clooney ile Julia Roberts'ın başrollerini paylaştığı romantik-komedi "Cennete Bilet" de var.

 

Üç Bin Yıllık Bekleyiş (Three Thousand Years of Longing)


Süre: 108 dk
Tür: Fantastik, Dram, Romantik
Yönetmen: George Miller
Oyuncular: Tilda Swinton, Idris Elba, Kaan Güldür

Alithea (Tilda Swinton), yanlışlıkla bir Djinn'i (İdris Elba) şişesindeki esaretten serbest bırakan bir akademisyendir. Djinn ona üç hapsedilme hikayesini anlatırken üç dilek hakkı verir. İstanbul'da bir otel odasında yaptıkları konuşma, ikisinin de tahmin etmediği sonuçlara yol açar.

 

Moonage Daydream


Süre 135 dk
Tür: Belgesel, Müzik
Yönetmen: Brett Morgen

Brett Morgen'ın yönetmenliğini üstlendiği bu belgesel, Ziggy olarak da bilinen David Bowie'nin önceden yayınlanmamış konser ve performanslarının görüntülerini gözler önüne seriyor.


Cennete Bilet (Ticket to Paradise)


Süre 104 dk
Tür: Romantik-Komedi
Yönetmen: Ol Parker
Oyuncular: Julia Roberts, George Clooney, Kaitlyn Dever

Boşanmış bir çift, evlenmek üzere olan kızlarının kendi yaptıkları hataları yapmasını istemiyordur. Bu yüzden yaşadıkları sorunları geride bırakıp bir araya gelen ikili, kızlarını durdurmak için kızlarının peşinden Bali'ye giderler.


Peter von Kant


Süre: 85 dk
Tür: Dram
Yönetmen: François Ozon
Oyuncular: Denis Ménochet, Isabelle Adjani, Khalil Ben Gharbia

Peter von Kant, ünlü ve başarılı bir yönetmendir. Peter asistanı Karl ile yaşamaktadır, ama onu sürekli aşağılar ve ona kaba davranır. Yetenekli aktris Sidonie’nin aracılığı ile genç ve yakışıklı Amir’e aşık olur. Onu evinde birlikte yaşamaya davet eder ve film dünyasına atılmasına yardımcı olur. Birkaç ay sonra Amir ünlü bir isim hâline gelir. Ama bu üne kavuştuğunda Peter ile ayrılır. Bir başına kalan Peter, kendisiyle yüzleşmek zorundadır.


Cânn


Süre: 96 dk
Tür: Korku
Yönetmen: Eren Ergin
Oyuncular: Alihan Demirbilek, Berda Akar, Ekrem Türker

Film, üniversite sınavına hazırlanırken beklenmedik şekilde kötüleşen ve kendisine bir takım varlıkların musallat olduğunu söyleyen Beren ve ailesinin hikayesini konu alıyor.

Bu korku filminde, üniversite sınavına hazırlanmakta olan Beren, kamp dönüşünde aniden hastalanır. Babası Salih’in yurtdışına iş gezisine çıkmasıyla Beren’i öz kızı gibi seven üvey annesi Nurdan, Beren’e iyi geleceğini düşünüp abisi Doğu’yu yanlarına çağırır. Ancak Doğu ve Eşi Nergis’in hayatlarını tamamen değiştirecek olayların başlaması an meselesidir. Çünkü Beren hasta değildir, ama ona yapılan büyünün etkisiyle psikolojik ve fiziksel olarak hastalanmıştır. Musallat olan kadim varlıklar ise cinlerin ataları Cânn cinleridir.

 

Dragon Ball Super: Super Hero (Doragon boru supa supa hiro)


Süre: 100 dk
Tür: Macera, Animasyon, Aksiyon
Yönetmen: Tetsuro Kodama

Red Ribbon Ordusu uzun süre önce Son Goku tarafından yok edilmiştir. Ordunun asi ruhunu isimsiz mucitler devam ettirmektedir. Son Androidleri olarak Gamma 1 ve Gamma 2’yi yaratan mucitler, Piccolo ve Gohan’a saldırmaya başlarlar. Büyük bir tehlike yaklaşmaktadır ve Süper Kahraman’ı harakete geçirme zamanı gelmiştir. 


Dokunma Hurdacının Kızı


Süre: 88 dk
Tür: Dram
Yönetmen: Hüsnü Hakan Gürtop
Oyuncular: Faruk Sofuoğlu, Belma Mamati, Ferhat Göçer

Film, genç yaştaki öğrencisi Kader’in hastalığına çare olabileceğini öğrenen öğretmen Hediye’nin hikayesini anlatmakta. Geçimini hurdacılıkla kazanan ve fakir bir ailenin kızı olan Hediye, ilçe kaymakamının ona sunduğu imkanlar sayesinde okuyup başarılı bir öğretmen olur. Bunun yanında Hediye, içine kapanık ve travmaları olan bir kadındır. 9 yaşındaki öğrencisi Kader’in rahatsızlanıp hastaneye kaldırılması sonucu Kader’in kanser olduğunu öğrenir. Yapılan tetkiklere göre tek çare ilik naklidir ve uygun donörün Hediye olduğu ortaya çıkar. 

Hediye donör olmayı kabul eder fakat bu kararla hayatı bir kez daha alt üst olur. Çünkü Kader, Hediye’ye henüz çocukken tecavüz eden Can’ın kızıdır. Şimdi Hediye hayati bir kararla karşı karşıyadır.


Burçlar


Süre: 100 dk
Tür: Romantik-Komedi
Yönetmen: Devrim Yalçın
Oyuncular: Ali Ersan Duru, Gözde Mutluer, Ferman Akgül

Burcu (Gözde Mutluer), en büyük saplantısı astroloji olan gayet başarılı bir iş insanıdır. Sinan (Ali Ersan Duru) da onu etkilemek için çeşitli planlar yapmaktadır. ‘Burçlar masası’, Sinan’ın sinsi planlarına izin vermez ve ona hiç de hazırlıklı olmadığı bir sürpriz planlarken Burcu’yu her sabah yeni bir burca uyandıracaktır.