Ana de Armas, Marilyn Monroe’nun Mezarını Ziyaret Edip, Kendisini Oynamak İçin İzin İstemiş!

21.09.2022 10:39
Ana de Armas, Marilyn Monroe’nun Mezarını Ziyaret Edip, Kendisini Oynamak İçin İzin İstemiş!

Ana de Armas, “Blonde” filminin çekimlerinden önce Marilyn Monroe’nun mezarını ziyaret edip, onu canlandırmak için izin istediğini açıkladı.

Netflix yapımı Andrew Dominik filmi “Blonde”un başrol oyuncusu Ana de Armas, Marylin Monroe’yu mezarında ziyaret edip, onu oynamak için izin istediğini söyledi. De Armas, yakın zamanda verdiği bir röportajda, “Bu büyük kartı aldık ve ekipteki herkes ona bir mesaj yazdı” dedi. "Sonra mezarlığa gittik ve onu mezarına koyduk. Bir şekilde izin istiyorduk. Herkes büyük bir sorumluluk hissetti ve hikayenin anlatacağımız tarafının çok farkındaydık - Marilyn Monroe karakterinin arkasındaki kişi, Norma Jeane'in hikayesi. O gerçekte kimdi?"

Dünya prömiyerini 2022 Venedik Film Festivali'nde yapan “Blonde,” Joyce Carol Oates'in aynı adlı romanından uyarlandı. 

De Armas daha önce niyetinin Monroe'yu ekranda "taklit etmek" olmadığını açıklamıştı ve bunun yerine yıldızın "duygularına, yolculuğuna, güvensizliklerine ve sesine" odaklanarak onlara kendi yorumunu getirdi. De Armas, Monroe'yu oynamak ile ilgili olarak “Beni yanlış anlamayın, çok eğlendim” dedi. “Dokuz hafta boyunca, çekimler arasında, öğle tatilinde hiçbir şekilde karakterimde değildim. Ben Ana'ydım. Ama duygusal olarak? Ağırlığı kesinlikle benimle kaldı. ” Oyuncu, "Fişi çekmenin bir yolu yoktu çünkü eve gidip ertesi gün için ders çalışacaktım ve Andrew gece yarısına kadar telefondaydı." dedi.

De Armas, Monroe'nun varlığının sette yanında olduğuna ve Monroe'nun filmi "onaylıyor" gibi hissettiğini belirtti

De Armas, "Uyumaya gider ve onunla uzun sohbetler ettiğimi ya da küçük şeyler yaptığımı hayal ederdim - örneğin bir zamanlar hangi renk vazoya çiçek koyacağımızı seçerdik" dedi. “'Marilyn ve ben bağlıydık' diyormuşum gibi görünmesini istemiyorum - hiç de değil. Ama onu o kadar çok düşünüyordum ki, bazı günler eve gidip akşam yemeği yerdim ve bulaşıkları yıkarken hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlardım çünkü içimde korkunç bir his vardı — bunu düzeltemeyeceğimi biliyordum. ”

Bu yılın başlarında Venedik Film Festivali basın toplantısında de Armas, Monroe için "düşünebildiğim, hayalini kurduğum tek şeydi, hakkında konuşabildiğim tek şeydi. O yanımdaydı ve bu çok güzeldi. Sanırım mutluydu." ifadelerini kullanmıştı. Yazar/yönetmen Dominik de aynı fikirdeydi ve şunları ekledi: “Bir nevi onun hayaletini kovalıyorduk. Onun tozu Los Angeles'ın her yerinde."

Blonde” 28 Eylül’de Netflix’te yayında olacak.