HBO Max Türkiye’ye Gelmiyor!

04.10.2022 10:50
HBO Max Türkiye’ye Gelmiyor!

 

HBO Max’in çatı şirketi Warner Bros. Discovery, HBO Max’i Türkiye’de yayına alma planları olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde RTÜK’ten 10 yıllık yayın lisansını alan HBO Max’in yakın zamanda Türkiye’ye geleceği bekleniyordu ancak RTÜK başvurusunu çok önceden yapan HBO Max, lisans onayı gelene kadar Türkiye planlarını iptal etti. HBO Max’in çatı şirketi Warner Bros. Discovery konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve platformu Türkiye’de yayına almak gibi bir planları olmadığını belirtti. 

Şirket yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “Basında çıkan son haberlerin aksine, Warner Bros. Discovery olarak HBO Max’i Türkiye’de yayına almak gibi bir planımız yoktur. Daha önce de belirtildiği gibi, Warner Bros. Discovery, 2023 yılında HBO Max ve Discovery Plus servislerini birleştirme kararı aldı. Warner Bros. Discovery’nin sunacağı bu yeni hizmet, 2024’ten itibaren Avrupa’da kullanıma sunulacak ve ilk olarak HBO Max’in halihazırda mevcut olduğu pazarlarda yayına başlayacaktır.” 

Türkiye’ye gelmesi ihtimali oldukça heyecan uyandıran HBO Max, yakın gelecekte böyle bir adım atmayacak gibi görünüyor. Açıklamada bahsi geçen Discovery Plus ise ülkemizde BluTV üzerinden hizmet veriyor.