“Glee” Dizisinin Perde Arkasını Gösterecek Bir Belgesel Geliyor!

13.10.2022 13:17
“Glee” Dizisinin Perde Arkasını Gösterecek Bir Belgesel Geliyor!

Bizi "Glee" dizisinin perde arkasına götürecek bir Discovary+ belgeseli geliyor.

Glee” 2009 yılında Fox'ta ilk kez yayınlandığında, anında reyting başarısı yakaladı ve büyük bir hayran kitlesi kazandı. Ancak genç yıldızlar Cory Monteith, Mark Salling ve Naya Rivera'nın ölümleri ile dizinin başrollerinden Lea Michele'in sette zorbalık yaptığı iddiaları etrafında dönen spekülasyonlarla da ilgi çekti.

Tüm bu konular, Discovery+’ın üç bölümlük yeni belgesel dizisinde incelenecek. Şu anda adı belli olmayan dizinin yapımcılığını, “The Invisible Pilot” belgesel dizisiyle tanınan Ample Entertainment üstleniyor. ID Productions, belgesel dizilerinde ek yapımcı olarak hizmet veriyor.

Projede, 2009'dan 2015'e kadar altı sezon süren dizinin perde arkası hakkında oyuncular ve ekip üyeleriyle yapılan röportajlar yer alacak. Dizi aynı zamanda Monteith'in ölümü de dahil olmak üzere pek çok oyuncuyu çevreleyen tartışmalara ve trajediye değinecek. Dizinin başrollerinden Cory Monteith yüksek dozda uyuşturucudan hayatını kaybederken, Matt Salling çocuk pornografisi suçlamasıyla mahkum edilmiş ve olayı takiben intihar etmişti. Lea Michelle hakkında ise dizi sürecinde pek çok ırkçı davranışta bulunduğu ve etrafına zorbalık yaptığı iddiaları vardı.

Ryan Murphy, Brad Falchuck ve Ian Brennan tarafından yaratılan “Glee”, Lima, Ohio'daki William McKinley Lisesi'ndeki gösteri korosuna odaklanan müzikal bir yapımdı. Dizide Matthew Morrison kulübün öğretmeni Will Schuster olarak rol alırken, Jane Lynch, Dianna Agron, Amber Riley, Chris Colfer, Kevin McHale, Jenna Ushkowitz, Heather Morris, Darren Criss ve Chord Overstreet de yapımın kadrosunda bulunan diğer isimlerden bir kısmı.

Daha sonraki sezonlarında reytinglerin düşmesine rağmen, “Glee” ilk yıllarında oldukça başarılıydı. Dizi, Murphy'nin sektördeki en büyük TV yaratıcılarından biri olarak anılmasına yardımcı oldu ve bugüne kadar sadık hayran kitlesini korumaya devam etti.