Emilia Clarke, Oscar Wilde’ın Eşine Hayat Verecek!

31.10.2022 16:17
 Emilia Clarke, Oscar Wilde’ın Eşine Hayat Verecek!

Emilia Clarke, “An Ideal Wife”da Oscar Wilde’ın eşi Constance Lloyd'u canlandıracak!

Emilia Clarke, “Good Luck to You, Leo Grande”nin yönetmeni Sophie Hyde'ın yönetteceği “An Ideal Wife”da Oscar Wilde’ın eşi İrlandalı yazar Constance Lloyd'u canlandıracak.

An Ideal Wife”, kadınların Viktorya döneminin boğucu elbiseleri yerine rahat kıyafetler giymesine olanak sağlamak için kampanya yürüten, kıyafet reformu hareketinde önemli bir yer alan yazar ve feminist aktivist Lloyd'a ışık tutacak. Lloyd, 1884'te Wilde ile evlendi ve çiftin iki oğlu oldu. Bununla birlikte, Wilde, o zamanlar hala yasadışı olan eşcinsellik sebebiyle iki yıl hapis cezası alınca (İngiltere ve Galler'de 1967'de suç olmaktan çıkarıldı) Lloyd, çocuklarıyla birlikte İsviçre'ye taşındı ve onları Wilde’dan uzaklaştırdı.

An Ideal Wife”, Hyde'ın Emma Thompson ve Daryl McCormack'in başrollerini paylaştığı “Good Luck to You, Leo Grande”nin ardından çekeceği ilk film olacak. Hyde'ın ilk uzun metrajlı filmi “52 Tuesdays” ise, Sundance'te en iyi yönetmen ödülünü aldı ve Berlin'de Kristal Ayı ödülünü kazandı. 

Clarke'ın yaklaşan projeleri arasındaysa, gözden düşmüş Amerikalı senatör Joseph McCarthy hakkındaki Václav Marhoul filmi “McCarthy” yer alıyor.