Netflix, Şifre Değiştirmeden Cihazları Hesaptan Çıkarma Özelliği Getirdi!

16.11.2022 13:13
Netflix, Şifre Değiştirmeden Cihazları Hesaptan Çıkarma Özelliği Getirdi!

Netflix'ten artık hesabını paylaşmak istemeyenler için yeni özellik!

Netflix’in yeni özelliği ile artık hesabınıza erişimi olan, ancak artık görüşmediğiniz kişileri hesabınızdan çıkarmak oldukça kolaylaştı. Eskiden sadece şifre değiştirerek hesabınıza erişimi engellerken şimdi Manage Access and Devices (erişim izinlerini ve cihazları yönet) özelliği şifre değiştirmeye gerek kalmadan cihazları ve kişileri hesaptan çıkarabilirsiniz.

Özelliği nasıl kullanacağınıza gelince, hesabınıza giriş yaptıktan sonra hesap ayarlarını açmanız gerekiyor. Ayarlar kısmındaki "Güvenlik ve Gizlilik" sekmesinin altında, ilk sırada çıkan "Erişim izinlerini ve cihazlarını yönet" başlığına tıklamalısınız. Sonrasında hesabınızın hangi cihazlarda kullanıldığını, bu cihazlardan en son ne zaman içerik izlendiğini, hangi profilin hangi cihazdan bağlandığını görmek mümkün. Bir cihazı devre dışı bırakmak istiyorsanız "oturumu kapat" seçeneğini işaretlemeniz yeterli. 

Fakat bu özelliğin yetersiz kaldığı bir nokta da var. Eğer şifre tarayıcıda kayıtlıysa, sistemden çıksanız bile sizi unutmuyor ve kayıtlı şifre ile tekrar giriş yapmak mümkün oluyor. Bu durumları göz önüne alarak kesin bir sonuç için yine de şifrenizi değiştirmek isteyebilirsiniz. 

 

Kaynak