Kültür ve Turizm Bakanlığı “Kurak Günler”e Verdiği Finansal Desteği Geri İstedi!

08.12.2022 13:57
Kültür ve Turizm Bakanlığı “Kurak Günler”e Verdiği Finansal Desteği Geri İstedi!

Emin Alper, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, “Kurak Günler”e verdiği finansal desteği faiziyle beraber geri istediğini duyurdu. 

Prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan, “Kurak Günler” yarın, 9 Aralık Cuma vizyona giriyor. Vizyon öncesi ise yönetmen Emin Alper, yaşanılan beklenmedik bir gelişmeyi yapımcı Nadir Öperli ile birlikte hazırladığı bir kamuoyu duyurusu ile paylaştı. Açıklamaya göre Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Kurak Günler”e verdiği finansal desteği faiziyle beraber geri istedi. Gösterilen gerekçe ise 2018 yılı Kasım ayında başvuru yapılan taslağın, film geliştirme aşamasında uğradığı değişikliklerin uygun bulunmaması. 

Paylaşılan kamuoyu duyurusunda kamu fonlarının destek verdikleri filmlerin senaryo değişikliklerini denetleyemeyeceğinin altı çizildi ve “Kurak Günler” filminin 2022 yılında üç büyük uluslararası festivalde ülkemizi temsil etme başarısı gösteren tek uzun metraj film olduğu hatırlatıldı. 

Alper ve Öperli, seyircileri “Kurak Günler”i sinemada yalnız bırakmayaya, desteklerini hisstirmeye davet etti. Kamuoyu duyurusunun tam metnini aşağıda bulabilirsiniz. 

Alper’in senaryosunu kaleme alıp yönetmen koltuğuna oturduğu “Kurak Günler” prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yaptıktan sonra pek çok festivalde yer aldı ve toplamda 18 ödül kazandı.

Kurak Günler” filminin başrollerini son zamanların yükselişte olan oyuncularından Selahattin Paşalı ve Ekin Koç üstleniyor. İkiliye eşlik eden isimler arasında ise Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci, Sinan Demirer, Nizam Namidar, Ali Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz var.

“Kurak Günler” filminin konusu

Genç bir başsavcı olan Emre (Selahattin Paşalı), küçük Balkaya kasabasına yeni atanır. Kendini büyük bir ciddiyetle işine verir ve başta belediye başkanı Selim olmak üzere şehrin ileri gelenleri onu büyük bir saygıyla karşılar. Ancak bu sıcak karşılamaya rağmen, ilk andan itibaren bir takım garip ve gergin etkileşimler yaşar. Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat (Ekin Koç) ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeler gün geçtikçe artar.

  • "Kurak Günler" Kamuoyu Duyurusu