Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (9 Aralık 2022)

09.12.2022 09:42
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (9 Aralık 2022)

Bu hafta 5’i yerli 6 film vizyona giriyor.

Aralarında Emin Alper'in prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapan, yılın en iyilerinden gösterilen filmi "Kurak Günler" ile çocukları ve ailelerini sevindirecek "Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu" animasyonu da var. 

 

Kurak Günler

Süre: 129dk

Tür: DramGerilim

Yönetmen: Emin Alper

Oyuncular: Selahattin PaşalıEkin KoçSelin Yeninci

Genç bir başsavcı olan Emre, küçük Balkaya kasabasına yeni atanır. Kendini büyük bir ciddiyetle işine verir ve başta belediye başkanı Selim olmak üzere şehrin ileri gelenleri onu büyük bir saygıyla karşılar. Ancak bu sıcak karşılamaya rağmen, ilk andan itibaren bir takım garip ve gergin etkileşimler yaşar. Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeler gün geçtikçe artar.

 

Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu

Süre: 76dk

Tür: Animasyon

Yönetmen: Nurullah Yenihan

Gizlice bir ağaç evine giren iki hazine avcısı yanlışlıkla geçmişe gidince Nasreddin Hoca ve çocuklar onları geri getirmek için peşlerinden yola koyulurlar. Hazine avcıları geri döndüklerinde dünya tamamen değişmiştir. Hayatlarına eski haliyle kavuşmak için tekrar geçmişe gitmek zorundadırlar.

 

Şeytanın Laneti (Host)

Süre: 89dk

Tür: Korku

Yönetmen: Adam Leader , Richard Oakes

Oyuncular: Neal WardFrank JakemanSamantha Loxley

Noel arifesinde masum bir çift, kötü niyetli bir varlığa ev sahipliği yapar. Gece boyunca beş kişilik bir aileyi hayal edilemeyecek kadar şiddetli ve rahatsız edici şekillerde terörize ederler. 

 

Her Şey Dahil

Süre: 102dk

Tür: Komedi

Yönetmen: Hakan Eser

Oyuncular: Gürgen ÖzHakan BilginGonca Vuslateri

Dedelerinden kalan mirasla bir Ege koyunun tapusunu almaya çok yaklaşan kardeşler, ödenmesi gereken son 2 taksidi denkleştirmek için koyda bir tatil köyü açmaya karar verir. Kardeşler bu proje için seferber olurken, Faruk tesadüfen tanıştığı yazar Fulden’e de açılışa gelmesini söyler. Organik ve doğal bir tatilin hayalini kuran müşteriler koya geldiklerinde hiçbir şeyin vaat edildiği gibi olmadığını görünce işler sarpa sarar. Faruk ve Fulden arasında yaşanacak olaylar bütün bu karmaşaya tuz biber ekecektir. 

 

Elif Ana

Süre: 123dk

Tür: Dram

Yönetmen: Semir Aslanyürek , Kazım Öz

Oyuncular: Aliye UzunatağanCezmi BaskınFüsun Demirel

Elif Ana geleceği önceden sezebilen ermiş bir kadındır. Henüz çocukken evden kaçar, günlerce dağlarda, mağaralarda yaşayan Elif Ana, hayatı boyunca herkese iyilik yapan biridir. Alevilikte “analık-dedelik” kan bağı ile aktarılsa da Elif Ana o soy ağacından olmadan “analık” ünvanını almış birisidir. Ne var ki herkese iyilik yapan bu kadın ömrünün sonunda dünyanın en büyük kötülüğüne maruz kalır.

 

Sil Baştan Kaynanam

Süre: 117dk

Tür: Komedi

Yönetmen: Raşit Çelikezer

Oyuncular: Alper SaldıranAlgı EkeZeynep Eronat

Ceylan, evlendiğinde kocası Ünal’ın ailesi ile birlikte yaşadığı Tırpan Konağı'na taşınır. Üç görümce ve bir kaynana ile bir arada yaşamak durumda kalan Ceylan için kâbus dolu günler başlayacaktır.