James Cameron, Marvel Görsel Efektlerinin “Avatar: Suyun Yolu”na Yaklaşamayacağını Söyledi!

12.12.2022 12:10
James Cameron, Marvel Görsel Efektlerinin “Avatar: Suyun Yolu”na Yaklaşamayacağını Söyledi!

James Cameron, “Avatar: Suyun Yolu” (Avatar: The Way of Water) filminin görsel efektlerinin Marvel ile kıyaslanamayacağını söyledi.

James Cameron, merakla beklenen “Avatar: Suyun Yolu” (Avatar: The Way of Water) filminin hikayesini ve görsellerini mükemmelleştirmek için tam 13 yıl uğraştı. Görünen o ki, bu emekleri karşılığını veriyor; “Avatar: Suyun Yolu” ile ilgili ilk yorumlar filmin "sürükleyici, çarpıcı ve ilk filmden daha iyi" olduğu yönünde. Hayranlar, Pandora'ya dönmek ve yönetmenin canlı hayal gücünden çıkan mistik su altı dünyasını görmek için sabırsızlanıyor. Ancak, filmin görsel efekt, görsel efekt (VFX) çalışmasını Marvel Sinematik Evren ile karşılaştıranlar da var. Yakın zamanda yapılan bir röportajda yönetmen, "Yakın bile değil” diyerek bu tür karşılaştırmaları eleştirdi.

Avatar: Suyun Yolu”, çok fazla hareket yakalama, görsel efekt ve CGI animasyonu kullanıyor, bu da filmi diğer çalışmalardan ayıran bir özellik. Yönetmen daha önce Marvel ve DC filmlerindeki karakterlerin duygusal derinliği olmadığını söyleyen Cameron, görsel efekt konusunda ise “Sadece önceden söylemek istiyorum ki ben Marvel ya da DC’yi aşağılamayacağım” ifadelerini kullandı.

Cameron, “Avatar” filmleri için birlikte çalıştığı WETA Digital, şimdiki adıyla WETA FX, ekibinin "sürekli olarak yeni işe alımlar olduğunu ve bu nedenle her şeyi geliştirmeye devam ettiğini" de sözlerine ekledi. WETA Digital’ın, Digital Domain ile birlikte Marvel’ın “Avengers: Infinity War” ve “Avengers: Endgame” filmleri için büyük kötü Thanos üzerinde de çalıştığını da not düşelim. WETA Digital, 1993 yılında Peter Jackson, Richard Taylor ve Jamie Selkirk tarafından Yeni Zellanda’da kurulan bir görsel efekt, CGI animasyon şirketi. Cameron da, “Avatar 2” filmi için ekibin görsel efekt çalışmasına övgüler yağdırdı;

"Şu anki adıyla WETA FX en iyisidir. Bu doğru değil mi? Industrial Light & Magic de harika iş çıkarıyor, ancak iş bizim yaptığımız türden duygusal yüz ifadelerine gelince... Thanos? Hadi ama. [‘Avatar: Suyun Yolu’] filmini gördünüz. Yakın bile değil. WETA'nın yaptığı buydu.”

“Avatar: Suyun Yolu” (Avatar: The Way of Water) filminin konusu ne?

Büyük merak ve heyecan uyandıran “Avatar: Suyun Yolu” filminin konusu ise şöyle: 

"Avatar" filminden birkaç yıl sonra geçen filmde Jake Sully, Pandora gezegeninde ailesiyle birlikte yaşamaktadır. Tanıdık bir tehdit yarım kalmış işini bitirmek için döndüğünde Jake, Neytiri ve Na'vi ordusuyla birlikte gezegenleri için savaşmalıdır. 

Filmin oyuncu kadrosunda Sam WorthingtonZoe SaldanaSigourney WeaverStephen LangGiovanni RibisiJoel David MooreCCH PounderMatt GeraldKate Winslet, Edie FalcoBrendan Cowell ve Michelle Yeoh gibi isimler yer alıyor.

“Avatar: Suyun Yolu” (Avatar: The Way of Water) filmi ne zaman vizyona girecek?

İlk filmden 13 yıl sonra sonunda “Avatar: Suyun Yolu” bu hafta, 16 Aralık Cuma günü vizyona giriyor. Filmin bütçesi ve harcanılan zaman göz önüne alındığında gişede büyük başarı sağlaması bekleniyor.

Kaynak