“Avatar: Suyun Yolu” Filminin Gişe Hasılatı 855 Milyon Doları Geçti!

26.12.2022 13:04
“Avatar: Suyun Yolu” Filminin Gişe Hasılatı 855 Milyon Doları Geçti!

Avatar: Suyun Yolu” (Avatar: The Way of Water) filminin yıl sonuna kadar 1 milyar dolar ahsılata ulaşması bekleniyor.

James Cameron'ın merakla beklenen “Avatar: Suyun Yolu” (Avatar: The Way of Water) filmi, 16 Aralık'ta vizyona girmesinden bu yana büyük bir kitleyi sinemalara çekti. “Avatar: Suyun Yolu”, küresel gişede 435 milyon dolarlık hasılat ile etkileyici bir açılış hafta sonu sunmuş oldu. Vizyonun ikinci haftasında ise, “Avatar: Suyun Yolu” küresel gişede 855,4 milyon doları geçti.

Avatar: Suyun Yolu” şu anda 2022'nin en yüksek hasılat yapan beşinci filmi. Ayrıca yıl sonuna kadar hasılatın 1 milyar doları geçmesi bekleniyor. Bu başarı ile, bu yıl 1 milyar doları geçmeyi başaran diğer iki film olan “Top Gun: Maverick” ve “Jurassic World: Dominion”ın saflarına katılabilir.

“Avatar: Suyun Yolu” ilk "Avatar" filminin başarısını yakalayacak mı?

Yapımı 13 yıl olan süren “Avatar: Suyun Yolu” filminin ilki, 2009 yapımı “Avatar” şu anda 2,9 milyar doları aşan gişe hasılatı ile tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi durumda. “Avatar: Suyun Yolu” filminin de bu başarıya yaklaşması gerek, zira yönetmen Cameron'ın da dediği gibi serinin devam edebilmesi için "tarihin en çok hasılat yapan üçüncü veya dördüncü filmi olması" gerekiyor. Fakat “Avatar”, bu yıl dahil birden fazla kez yeniden gösterime girdi bu da filmin 2,9 milyar dolara ulaşmasına yardımcı oldu.

“Avatar: Suyun Yolu” filminin konusu

Avatar: Suyun Yolu” filminde, RDA madencilik operasyonları Pandora'yı yeniden tehdit ederken, Jake (Sam Worthington) ile Neytiri (Zoe Saldana) de ailelerini korumak için yeni bir ev arıyor ve okyanusun güvenli limanına seyahat ediyor.

Worthington ve Saldana’nın yanı sıra, “Avatar: Suyun Yolu” ile Sigourney Weaver, Stephen Lang, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, CCH Pounder ve Matt Gerald da evrene dönüyor. Seriye yeni katılanlar arasında ise Kate Winslet, Edie Falco ve Brendan Cowell gibi isimler var. 

Kaynak