Yeni “Game of Thrones” Yan Yapımları Tehlikede Olabilir!

30.12.2022 15:38
Yeni “Game of Thrones” Yan Yapımları Tehlikede Olabilir!

George R.R. Martin, bazı "Game of Thrones" yan yapımlarının (spin-off) geleceğinin belirsiz olduğunu söyledi.

Game of Thrones” serisinin yazarı George R.R. Martin, HBO Max/WB değişikliklerinin yan yapımların gelişim sürecini etkilediğini söylüyor. Martin'in “A Song of Ice and Fire” kitap serisi, HBO'nun “Game of Thrones” dizisi ile bir televizyon fenomeni yarattı. “Game of Thrones” ile yakaladıkları başarı HBO’ya bu evrenden daha fazla hikayeyi televizyona taşımak için cesaret verdi. Bu projelerden ilki olan “House of the Dragon” 2022'de büyük bir hayran kitlesine ve muazzam reytinglere ulaştı. Böylece atılan adım ve girilen risk karşılığını vermiş oldu. 

Ancak, en azından Martin'e göre, planlanan “Game of Thrones” yan yapımlarından bazılarının geleceği yine de tehlikede olabilir. Ana şirket Warner Bros. Discovery'de “Batgirl” filmi gibi projelerin rafa kaldırılmasına yol açan sarsıntıların ardından HBO Max'te işler gerçekten de havada. Görünüşe göre bu HBO Max sorunları, Martin ve şirketin ekrana daha fazla “Game of Thrones” projesi getirme planlarına kadar yansıdı. Martin'in kendisi de kısa süre önce blogunda konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı:
 
“Tatil için birkaç gün izin aldım, itiraf ediyorum. Bana yazıklar olsun, sanırım. Ama şimdi işe geri döndüm, çalışıyorum... o kadar çok kanlı şey üzerinde çalışıyorum ki yakında kafam patlayabilir. Evet, ‘WINDS OF WINTER’, evet, evet. Ve ‘HOUSE OF THE DRAGON’, ikinci sezon. Ve HBO ile geliştirdiğimiz diğer yan projelerden birkaçı. (Geliştirme sürecinde her zaman olduğu gibi, bunlardan bazıları diğerlerinden daha hızlı ilerliyor. Hiçbirine yeşil ışık henüz yakılmadı ama umuyoruz... belki yakında olur. Bazı işler rafa kaldırıldı ama ben onları iptal edilmiş olarak görmüyorum. Raftan bir şeyi rafa koyduğunuz kadar kolay alabilirsini. HBO Max'teki tüm değişiklikler bizi kesinlikle etkiledi).”
 
Martin, doğal olarak şimdiden hangi “Game of Thrones” projelerinin rafa kaldırıldığını veya hangilerinin kesinlikle devam ettiğini açıklayamıyor. Ama yakın zamanda projelerin kaderleriyle ilgili yeni bilgiler su yüzüne çıkacaktır.