James Bond Yarışında Öne Çıkan İsim Kim?

04.01.2023 12:37
James Bond Yarışında Öne Çıkan İsim Kim?

Aaron Taylor-Johnson, yeni James Bond olabilir!

Geçtiğimiz yıl Daniel Craig'in Bond rolünden ayrılmasının ardından rolü üstlenecek bir sonraki aktörün kim olacağına dair pek çok tartışma ve söylenti ortaya çıktı. Tom Hardy, Idris Elba ve Henry Cavill de dahil olmak üzere çeşitli İngiliz oyuncular da konunun merkezindeydiler. Fakat son gelişmeler yeni James Bond için başka bir ismi işaret ediyor: Aaron Taylor-Johnson. Söylentilere göre Taylor-Johnson, MI6'nın en son 007 ajanı olmak için görüşmeler yapıyor ve şu ana kadar çok da iyi gidiyor.

Taylor-Johnson'ın rolü konuşmak için Bond yapımcısı Barbara Broccoli ile bir araya geldiği bilindiğinden, bu söylentilerde gerçeklik payı olduğu doğrulandı. Bazı kaynaklara göre Taylor-Johnson'ın Broccoli ile görüşmesi çok iyi geçti. Bununla birlikte, rakiplerinin kimler olabileceği veya Taylor-Johnson'ın rolü güvence altına almak adına sonraki adımlarının ne olacağı konusunda çok az şey biliyoruz.

En son "Suikast Treni" filminde izlediğimiz Taylor-Johnson, bu yıl "Kraven the Hunter" ile karşımıza çıkacak.

James Bond'u kimin oynayacağı öncelikli gündem

Craig rolden daha yeni ayrılmış olduğundan, daha önce Bond yapımcılarının onun yerini doldurmak için acelesi yoktu ve şimdi de doğal olarak iş için en iyi kişiyi bulmaya daha çok odaklanmış gibi görünüyorlar. Bond'un bir sonraki profilinin nasıl görüneceği ile ilgili olarak Broccoli daha önce rolün temel özelliklerinden bahsetmiş ve özellikle 40 yaşın altında bir İngiliz oyuncu aradıklarını, daha önce bir kaç fikirle oynadıklarını ve nihayetinde bir kenara attıklarını belirtmişti. Genç bir Bond aramalarının en önemli sebeplerinden biri de oyuncunun 10-12 yıllık bir taahhüdü kabul etmesi gerekmesi.

Bu yeni nesil Bond'un izleyicilere neler getireceğine gelince, ayrıntılar yetersiz kalıyor, çünkü muhtemelen 007'nin geleceğini belirlemede ilk adım oyuncuyu seçmek. Ancak, Broccoli daha önce yapmak istediklerini açıklamıştı. “Bond 26” bir "Bond'un yeniden yaratımı" olacak. Bond yapımcıları daha önce “Bond 26”nın 2024 civarında yapıma girmesini beklediklerini belirtmişlerdi, bu da yeni filme en erken 2025 yılında kavuşacağımız anlamına geliyor.

Aaron Taylor-Johnson, James Bon rolü için uygun mu?

Aaron Taylor-Johnson'ın Bond için yarıştığının doğrulanması, sevilen karakterin ekranlara dönüşünü görmek isteyen izleyicileri kesinlikle heyecanlandıracak. Önceki filmografisi göz önüne alındığında, Taylor-Johnson'ın böyle kalibreli bir rolü üstlenecek oyunculuk becerisine sahip olduğu söylenebilir. Ayrıca sadece 32 yaşında olan Taylor-Johnson, yapımcıların istediği gibi genç bir Bond için ideal şartları sağlıyor. Şu anda Taylor-Johnson'ın yanında başka hangi yıldızların düşünüldüğü bilinmemekle birlikte, oyuncu için işler kesinlikle parlak görünüyor. 

Aaron Taylor-Johnson kimdir?

İngiliz Aaron Perry Johnson, evlendikten sonraki adıyla Aaron Taylor-Johnson, "Kick-Ass" film serisindeki Dave Lizewski karakterinin yanında "Kaptan Amerika" ve "Yenilmezler" serisindeki Quicksilver rolleriyle bilinmektedir. 1990'da Yahudi kökenli bir ailenin çocuğu olarak Buckinghamshire'da doğdu. Oyunculuğa küçük yaşlarda başladı. 2000'li yıllarda İngiliz TV dizileriyle birlikte sinemada da görünmeye başladı. 2006'da Edward Norton'ın başrolünde olduğu "Sihirbaz" filminde Abramovicz'in gençliğini canlandırdı. 2009'da Nowhere Boy filminde John Lennon rolündeydi. "Kick-Ass" filmi, dünyada tanınmasını sağladı. 2016 yılında "Gece Hayvanları" (Nocturnal Animals) filminde canlandırdığı acımasız Ray Marcus karakteriyle büyük beğeni kazanan Taylor-Johnson, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Altın Küre'nin sahibi oldu. "Nowhere Boy" filminin yönetmeni olan Sam Taylor-Wood ile 2012'de evlenen Johnson'ın Wylda Rae (d. 2010) ve Romy Hero (d. 2012) adlı 2 kız çocuğu vardır. Ayrıca Taylor-Wood'un önceki birlikteliğinden dünyaya gelmiş 2 çocuğu daha bulunmaktadır.

Kaynak