Sinema Televizyon Sendikası'ndan Film/Dizi Sektörüne Dayanışma Çağrısı

08.02.2023 09:43
Sinema Televizyon Sendikası'ndan Film/Dizi Sektörüne Dayanışma Çağrısı

Sinema Televizyon Sendikası, dizi/film sektörünü dayanışmaya çağrıyor.

Merkezi Kahramanmaraş olup 10 ili yıkıcı bir şekilde etkileyen deprem felaketinin ardından Sinema Televizyon Sendikası dayanışma çağrısında bulundu. Sendika, "Film sektöründe faal olarak çalışan jeneratör, ışık malzemesi, tuvalet karavanı ve karavanların, şu günlerde dizi ve sinema projelerinde kullanılması yerine, afet bölgesine giderek arama-kurtarma çalışmalarında değerlendirilmesi daha yararlı olacaktır" açıklamasını yaptı.

6 Şubat günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından, merkezi Elbistan olan 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı. Ayrıca artçı depremler de bölgeyi olumsuz şekilde etkilemeye devam etti. On ilde ciddi yıkımlarla sonuçlanan depremlerde binlerce insan yaşamını yitirdi.

Profesyonel kurtarma ekiplerinin yanı sıra birçok kişi ve kurum depremden etkilenenlere yardım edebilmek için imkanlarını seferber etti ve ellerinden geleni yapmaya devam ediyor.

Bu süreçte Sinema Televizyon Sendikası da deprem bölgelerine yardım göndermeleri için film/dizi sektörüne çağrıda bulundu ve setlerde kullanılan teçhizatların arama-kurtarma çalışmalarına, depremzedelere fayda sağlayabileceğinin altını çizdi.

Sinema Televizyon Sendikası sosyal medya hesabında, şu açıklamayı paylaştı:

“Dayanışma çağrısı. Film sektöründe faal olarak çalışan jeneratör, ışık malzemesi, tuvalet karavanı ve karavanların şu günlerde dizi ve sinema projelerinde kullanılması yerine, afet bölgesine giderek arama – kurtarma çalışmalarında değerlendirilmesi daha yararlı olacaktır. 

Dijital platformların, televizyon kanallarının ve yapımcıların katkısıyla bu felaketin aşılmasına destek verebilir. Yukarıdaki araç gereçlerle ilgili dayanışma içinde olmak isteyen kurum/şirket ve kişiler, sendikamız aracılığıyla bölgedeki arama kurtarma ekiplerine ulaşılabilir.”

Kaynak

  • Sinema Televizyon Sendikası Dayanışma Çağrısı