BAFTA Ödüllerinde Sanatçılar, Deprem Felaketi Yaşayan Türkiye ve Suriye’ye Destek İçin Mavi Kurdele Taktı

20.02.2023 11:44
BAFTA Ödüllerinde Sanatçılar, Deprem Felaketi Yaşayan Türkiye ve Suriye’ye Destek İçin Mavi Kurdele Taktı

2023 BAFTA Ödül Töreninde sanatçılar mavi kurdele takarak depremden etkilenen Türkiye ve Suriye için dayanışma mesajı verdi.

BAFTA (British Academy of Film and Television Arts), İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi Ödülleri, 19 Şubat’ta gerçekleşen törenle sahiplerini buldu (BAFTA Ödülleri kazananlar tam listesine buradan ulaşabilirsiniz). Törene katılan pek çok ünlü isim, deprem felaketi yaşayan Türkiye ve Suriye’ye destek mesajı göndermek için mavi kurdele taktı. Mavi kurdelelerin Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) iyi niyet elçilerinden birisi olan Cate Blanchett'in ricasıyla takıldığı öğrenildi. Charlotte Wells, Paul Mescal, Jamie Lee Curtis, Sophie Turner, Angela Bassett, Edward Berger ve Colin Farrell gibi isimler mavi kurdele takarak Türkiye ve Suriye’ye desteklerini gönderenler arasındaydı.

"Depremden etkilenmeyen herhangi biri olduğunu düşünmüyorum"

"Aftersun" (Güneş Sonrası) filmi ile 'En İyi Çıkış' (İngiliz yazar, yönetmen ve yapımcı) ödülünü kazanan Charlotte Wells, ödül konuşmasında deprem felaketine değindi. Bir kız çocuğu ile babasının Türkiye'de yaptığı tatilin anlatıldığı filmin çekimleri Fethiye’de gerçekleşmişti. Wells, "Filmde çalışan Türk ekibe de özel bir teşekkür etmem gerekiyor. Ekibimizin çoğu Türk'tü. O ülkede, Türkiye ve Suriye'ye etki eden depremden etkilenmeyen herhangi biri olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı. Filmin başrol oyuncularından Paul Mescal da üzüntüsünü şu sözlerle dile getirdi  "Yaşanan felakete bir şekilde vurgu yapmak gerçekten önemliydi. Ölü sayıları her geçen gün artıyor. Ne denebilir ki, gerçekten çok üzücü."

  • Jamie Lee Curtis

  • Edward Berger

  • Cate Blanchett

  • Charlotte Wells

  • Paul Mescal

  • Sophie Turner

  • Colin Farrell