James Cameron, Hiroşima Hakkında Film Yapmak İstiyor!

23.02.2023 11:27
James Cameron, Hiroşima Hakkında Film Yapmak İstiyor!

James Cameron, “The Last Train From Hiroshima: The Survivors Look Back” kitabına dayanan bir film yapmak istiyor.

Ünlü yönetmen James Cameron kariyerinin geri kalanını “Avatar” işlerine adamış gibi görünse de, hala aklında başka bir tutku projesi daha var. Aslında, “The Last Train From Hiroshima: The Survivors Look Back” kitabına dayanan bir film, “Avatar: The Seed Bearer” 2024’te vizyona girdiğinde gündeme gelebilir

Los Angles Times'a konuşan Cameron, 2010'da Charles Pellegrino'nun kitabının haklarını aldığından beri üzerinde çalıştığı Hiroşima filmini yapma olasılığından bahsetti.

Hatta Cameron, aynı yıl Japonya'daki “Avatar tanıtım turundanhem Hiroşima'da hem de Nagasaki'de atom bombası patlamasından kurtulan tek insan olan Tsutomo Yamaguchi'yi ziyaret etmek için zaman ayırdı. 

Elbette bu durumda “Avatar” destanının dördüncü ve beşinci bölümlerinin geleceği ile ilgili soru işaretleri çıkıyor, ancak Cameron bu filmlerle başka birinin ilgilenmesi fikrini zaten göz ardı etmiş değil.

Cameron geçen yıl Empire'a "Geliştirmekte olduğum heyecan verici başka şeyler de var" dedi. "Sanırım zamanla - üçten sonra mı yoksa dörtten sonra mı bilmiyorum - bayrağı güvendiğim bir yönetmene devretmek isteyeceğim, böylece gidip ilgilendiğim başka şeyleri de yapabilirim. Belki de yapmam. Bilmiyorum."

Üçüncü “Avatar” filmi “Avatar: The Seed Bearer” 20 Aralık 2024'te vizyona girecek.

Kaynak: Empire